Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο αιγύπτιοι αντικυβερνητικοί διαδηλωτές βρίσκονται στην πλατεία Ταχρίρ στο Κάιρο και περιμένουν με αγωνία το διάγγελμα που θα εκφωνήσει στις 10 το βράδι ο πρόεδρος Μουμπάρακ.

Αιγύπτιοι πολίτες μεταδίδουν μέσω του Twitter ότι στην πλατεία Ταχρίρ «δεν υπάρχει ούτε ένα εκατοστό ελεύθερου χώρου» και ότι όλοι είναι εκεί «γιατί ελπίζουν ότι σήμερα θα συμβεί αυτό που περιμένουν εδώ και χρόνια».

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο Μουμπάρακ θα αποχωρήσει την εξουσία, ενώ αυτή τη στιγμή έχει συνομιλίες με τον επικεφαλής του στρατού και με το  υπουργικό συμβούλιο. Ο λαός είναι πάντως αντίθετος σε ενδεχόμενη μεταβίβαση της εξουσίας στο στρατό. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι στην πλατεία Ταχρίρ ακούγονται συνθήματα για «δημοκρατική και όχι στρατιωτική κυβέρνηση». Το αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Αραμπίγια μετέδωσε ότι ο στρατός της Αιγύπτου θα επέμβει εάν οι διαδηλωτές αρνηθούν να αποδεκτούν το σχέδιο μετάβασης της εξουσίας από τον νυν πρόεδρο Χόσνι Μουμπάρακ στον αντιπρόεδρό του, Όμαρ Σουλεϊμάν.