Το κέντρο της πόλης του Καΐρου συνεχίζει να παραμένει κομμένο στα δύο, με τους διαδηλωτές να επιμένουν ακόμη και σήμερα, υπό βροχή και κάποιο σχετικό κρύο,  να ζητούν την παραίτηση του αιγυπτίου Προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ.
Όμως, στο υπόλοιπο Κάιρο, η ζωή ξαναθυμίζει σιγά – σιγά τον παλιό καιρό, μετά από 13 ημέρες διαδηλώσεων Μέχρι και αυτοκίνητα στολισμένα με λουλούδια για γάμο έγιναν αντιληπτά… Το μποτιλιάρισμα επανήλθε στις παλιές, μεγάλες του δόξες… Οι καθαριστές των δρόμων άρχισαν να μαζεύουν σκουπίδια. Τα περισσότερα μαγαζιά άνοιξαν, παρά την μικρή έλλειψη τροφίμων και κάποιων βασικών ειδών. Η εμπορική κίνηση επανήλθε σημαντικά, ενώ άνοιξαν και οι τράπεζες, όπου σχηματίστηκαν τεράστιες ουρές.

Ακόμη και η αστυνομία πήρε κανονικά πλέον τις θέσεις της στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα, όπως ζήτησε, άλλωστε, και ο Αιγύπτιος υπουργός Εσωτερικών.

Την ίδια στιγμή, τραγούδια πατριωτικά, τραγούδια που μιλούν για την Αίγυπτο, για τις ομορφιές της χώρας και του λαού της, για τις αξίες και την ψυχή του κόσμου της, είναι τα μόνα που ακούγονται, εκτός από τις ειδήσεις, από τα αιγυπτιακά ραδιόφωνα.
Την ίδια εικόνα παρουσιάζουν και πολλά κανάλια, όταν βεβαίως δεν μεταδίδουν ειδήσεις: τραγούδια που εξυμνούν την Αίγυπτο, όπου μάλιστα στα αγγλόφωνα και γαλλόφωνα προγράμματα παρουσιάζουν και τη μετάφραση των τραγουδιών.