Την υποστήριξή της στο διάλογο που άρχισε η αιγυπτιακή κυβέρνηση με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα εξέφρασε σήμερα η αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών, Χίλαρι Κλίντον.

«Ενημερωθήκαμε σήμερα ότι η Μουσουλμανική Αδελφότητα αποφάσισε να μετάσχει, το οποίο τουλάχιστον υποδηλώνει ότι δέχονται να εμπλακούν στο διάλογο που έχουμε ενθαρρύνει», δήλωσε η Κλίντον στον αμερικανικό ραδιοσταθμό NPR στο περιθώριο της 47ης διάσκεψης για την ασφάλεια που διεξάγεται στο Μόναχο, στη νότια Γερμανία.

«Αναμένουμε για να κρίνουμε τα δείγματα της εξέλιξης αυτού του διαλόγου, όμως ήμασταν πολύ σαφείς σε αυτό που επιθυμούμε» προσέθεσε η Κλίντον, αναφερόμενη στο αίτημα της Ουάσινγκτον για μια διαδικασία μετάβασης που θα χαρακτηρίζεται από διαφάνεια και θα περιλαμβάνει όλες τις αιγυπτιακές πολιτικές δυνάμεις.

Οι συνομιλίες μεταξύ της κυβέρνησης και της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, κύριας δύναμης της αντιπολίτευσης στην Αίγυπτο, η οποία αποτελούσε μέχρι στιγμής το μαύρο πρόβατο για το αιγυπτιακό καθεστώς, άρχισαν σήμερα στο πλαίσιο του εθνικού διαλόγου, που πραγματοποιεί ο αντιπρόεδρος Όμαρ Σουλεϊμάν, στον οποίο έχουν προσκληθεί όλες οι πολιτικές δυνάμεις.