Πρώην δικηγόρος του Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα ένοχη σε έξι κατηγορίες για συνωμοσία ώστε να συνδράμει τις προσπάθειες του πρώην προέδρου των ΗΠΑ να ανατρέψει την εκλογική ήττα του στην πολιτεία της Τζόρτζια.

Η δικηγόρος, η Σίντνεϊ Πάουελ, δήλωσε ένοχη σε έξι κατηγορίες για συνωμοσία με σκοπό τη σκόπιμη ανάμιξη στην επιτέλεση εκλογικών καθηκόντων και συμφώνησε να καταθέσει εναντίον του Τραμπ και άλλων συγκατηγορουμένων στην υπόθεση εφόσον κληθεί.

Ο Τραμπ, ο επικρατέστερος υποψήφιος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών στις προεδρικές εκλογές του 2024, δήλωσε ότι δεν είναι ένοχος στο σαρωτικό κατηγορητήριο της κομητείας Φούλτον της Τζόρτζια για παραβίαση του νόμου Racketeer Influenced and Corrupt Organizations ή RICO της Τζόρτζια στις προσπάθειές του να ανατρέψει την ήττα του από τον Δημοκρατικό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν.

Η Πάουελ παραδέχθηκε ότι συνωμότησε για παράνομη πρόσβαση στην ασφάλεια των εκλογικών μηχανημάτων της αγροτικής κομητείας Κόφι στη νοτιοανατολική Τζόρτζια τον Ιανουάριο του 2021. Ο διακανονισμός προβλέπει ότι θα τεθεί έξι χρόνια υπό δικαστική επιτήρηση.

Η Πάουελ εκπροσώπησε τον Τραμπ μετά τις προεδρικές εκλογές του 2020 και βοήθησε να διαδοθούν οι ψευδείς ισχυρισμοί του ότι οι εκλογές αμαυρώθηκαν από εκτεταμένη εκλογική νοθεία.