Η επιλογή ενός κεντρικού θέματος είναι ο καλύτερος τρόπος να διακοσμήσετε το παιδικό ή βρεφικό δωμάτιο, ιδιαίτερα αν ανήκετε στην πλειοψηφία των γονιών που έχουν ξοδέψει ώρες σκέψης για τη διακόσμηση του, ακόμα και πριν το νέο μέλος εισέλθει στην οικογένεια. Αν τα τυποποιημένα καρτούν τα θεωρείτε ξεπερασμένα και πολυφορεμένα, σίγουρα αναζητάτε κάτι ξεχωριστό για το υπνοδωμάτιο ή το playroom.

Η διακόσμηση των παιδικών δωματίων βρίσκεται σε έξαρση στις μέρες μας. Η φαντασία και η δημιουργικότητα θα πρέπει να συνδυαστούν με την εφευρετικότητα, αφού η διακόσμηση αυτών των χώρων αλλάζει συνέχεια, καθώς τα παιδιά μεγαλώνουν και -εκ των πραγμάτων- αλλάζουν διαθέσεις και ιδέες.

Το βρεφικό δωμάτιο είναι πολύ σημαντικό για την ανάπτυξη του παιδιού σας. Η διακόσμηση του αποτελεί σημαντικό ψυχολογικό παράγοντα για την ανάπτυξη του βρέφους. Οι επιλογές σας θα πρέπει να ανταποκρίνονται στα μάτια των παιδιών και να συνδυάζονται με την ηλικία τους.

Με άλλα λόγια θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στην επιλογή των χρωμάτων ή των ζωγραφικών παραστάσεων, γιατί αυτά θα επηρεάσουν την διάθεση και τις σκέψεις τους. Μην ξεχνάμε ότι τα μικρά παιδιά είναι το ίδιο ευαίσθητα στα ερεθίσματα του περιβάλλοντος τους, όπως και εμείς οι μεγάλοι. Ένα καλά σχεδιασμένο δωμάτιο σίγουρα θα επηρεάσει θετικά την ανάπτυξη τους.

Πηγή: babyroom.gr