O ερχομός ενός μωρού μπορεί να αποτελεί το πιο ευτυχισμένο γεγονός της ζωής σας, αλλά πρέπει από την αρχή να μοιραστείτε τις ευθύνες με τον σύντροφό σας, γιατί διαφορετικά το μωρό σας μπορεί να γίνει αιτία σοβαρών καυγάδων ανάμεσα στο ζευγάρι.

Πολλές μαμάδες έχουν την τάση να συγκεντρώνουν πάνω τους τα περισσότερα θέματα του μωρού, επειδή πιστεύουν μόνο αυτές μπορούν να ικανοποιήσουν το μωρό τους. Και ενώ κάτι τέτοιο δείχνει μάλλον επιβεβλημένο στο ξεκίνημα, που οι γυναίκες θηλάζουν, τελικά καταντάει ως καθημερινό δεδομένο, με συνέπεια οι ευθύνες της μαμάς να διογκώνονται και ο ελεύθερος χρόνος της να περιορίζεται στο ελάχιστο, τη στιγμή που η ζωή του μπαμπά δεν δείχνει να διαφοροποιείται!

Αυτό το γεγονός από μόνο του δημιουργεί έναν έντονο εκνευρισμό στη γυναίκα, που κάποια στιγμή συνειδητοποιεί ότι όλα περνάνε από τα χέρια της και δεν έχει τον απαραίτητο χρόνο για τον εαυτό της.

Συνήθως, όταν τα πράγματα φτάσουν στο… χτένι, οι γυναίκες γίνονται ευερέθιστες, γκρινιάζοντας συνεχώς στους συντρόφους τους, οι οποίοι ωστόσο αδυνατούν να καταλάβουν την αλλαγή, μια και προηγουμένως δεν είχαν την παραμικρή ενόχληση!

Το καλύτερο που έχετε να κάνετε, λοιπόν, είναι να βάλετε εξ αρχής τον… μπαμπά στο παιχνίδι, αναθέτοντάς του ευθύνες, ενθαρρύνοντάς τον συγχρόνως για το πόσο καλός είναι στα νέα του καθήκοντα. Μην υπερτιμάτε τον εαυτό σας και να θυμάστε ότι χρειάζεστε ξεκούραση και καθαρό μυαλό, τα οποία θα τα έχετε μόνο, αν δεν ασχολείστε συνεχώς με το μωρό σας!

Πηγή: mother.gr