Μία επιστήμονας του διαστήματος, γνωστή για την παρουσίαση του The Sky at Night και του CBeebies Stargazing του BBC One, θα τιμηθεί με μια κούκλα Barbie. Η Δρ. Maggie Aderin-Pocock έχει χαρακτηριστεί ως Πρότυπο της Barbie για το έργο της που προωθεί την επιστημονική σταδιοδρομία σε κορίτσια. Έρχεται ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας την Τετάρτη και της Εβδομάδας Βρετανικής Επιστήμης από τις 10 έως τις 19 Μαρτίου. «Ελπίζω η κούκλα μου να θυμίζει στα κορίτσια ότι όταν φτάσετε στα αστέρια, όλα είναι πιθανά», είπε.

«Θέλω να εμπνεύσω την επόμενη γενιά επιστημόνων, και ιδίως τα κορίτσια, και να τους δώσω να καταλάβουν ότι η STEM (επιστήμη, τεχνολογία, μηχανική και μαθηματικά) είναι κατάλληλες γι’ αυτές. Αυτά τα θέματα είναι πολύ σημαντικά για να αφήνονται στα αγόρια, επειδή μέσω της επιστήμης, μπορείτε κυριολεκτικά να αλλάξετε τον κόσμο», σημείωσε.

Η κούκλα είναι ντυμένη με ένα φόρεμα που θυμίζει έναστρο ουρανό και συνοδεύεται από ένα τηλεσκόπιο. «Όταν ήμουν μικρή, η Barbie δεν μου έμοιαζε, οπότε το να δημιουργηθεί μία που να μοιάζει με εμένα είναι συγκλονιστικό. Σύμφωνα με το BBC νωρίτερα αυτό το μήνα, η αστρονόμος ανακηρύχθηκε ως η νέα επικεφαλής του Πανεπιστημίου του Λέστερ.