Εάν διαθέτετε ένα μικρό σαλόνι και θέλετε να το κάνετε να μοιάζει μεγαλύτερο διατηρώντας παράλληλα την αίσθηση του στυλ σας, υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να το πετύχετε. Οι επιλογές διακόσμησης, χαλιών, κουρτινών και επίπλων παίζουν σημαντικό ρόλο, κάτι που θα καταλάβετε ευθύς αμέσως μόλις διαβάσετε τις παρακάτω 10 συμβουλές για να κάνετε το μικρό σας σαλόνι να μοιάζει μεγαλύτερο.

Μικρό σαλόνι

Επιλέξτε ανοιχτόχρωμους τοίχους

Ένας από τους πιο αποτελεσματικούς και ευκολότερους τρόπους για να κάνετε οποιονδήποτε χώρο να φαίνεται μεγαλύτερος είναι να βάψετε τους τοίχους σε ανοιχτό χρώμα. Επιλέξτε οποιαδήποτε απόχρωση του λευκού και δείτε το σαλόνι σας να μεγαλώνει, έστω και εικονικά, μπροστά στα μάτια σας.

Προτιμήστε ουδέτερη διακόσμηση

Από τα έπιπλα έως τις διακοσμητικές πινελιές, η ουδέτερη διακόσμηση αποτελεί το παν όταν πρόκειται για ένα μικρό σαλόνι. Είναι απλή για να επιτευχθεί, ενώ θα κάνει το χώρο σας όχι μόνο να φαίνεται ενιαίος αλλά και πιο ανοιχτός και ελκυστικός.

Σαλόνι σπιτιού

Επιλέξτε διακριτικά μοτίβα

Όταν αποφασίζετε να διακοσμήσετε με μοτίβα, κρατήστε τα διακριτικά. Οι μεγάλες εκτυπώσεις μπορούν εύκολα να κατακλύσουν έναν μικρό χώρο. Χρησιμοποιώντας μικρότερα, όπως λεπτές ρίγες σε ένα μαξιλάρι καναπέ, το σχέδιο θα ταιριάζει πιο αναλογικά στο δωμάτιο.

Αν σας αρέσει το χρώμα, σκεφτείτε ζεστούς τόνους

Φυσικά δεν υπάρχουν αυστηροί κανόνες όσον αφορά το στυλ του σπιτιού σας. Αν, λοιπόν, σας αρέσει το χρώμα και θέλετε να το ενσωματώσετε στο σαλόνι σας μην διστάσετε να το κάνετε. Ωστόσο, προτιμήστε τους ζεστούς τόνους, καθώς τείνουν να εμπνέουν ενέργεια και να ζωντανεύουν έναν μικρό χώρο.

Μικρό σαλόνι

Προτιμήστε παρόμοιες χρωματικές παλέτες

Όταν χρησιμοποιείτε χρώμα στο σαλόνι, επιμείνετε σε παρόμοιες χρωματικές παλέτες και συμπληρωματικές αποχρώσεις. Αυτό θα δώσει στο χώρο μια συνεκτική εμφάνιση που, με τη σειρά του, μπορεί να τον κάνει να φαίνεται μεγαλύτερος από ό,τι είναι.

Επιλέξτε με προσοχή τα έπιπλα

Παρόμοια με την επιλογή μικρότερων μοτίβων, επιλέγετε πάντα μικρότερα έπιπλα σε ένα σαλόνι. Καναπέδες ή τραπεζάκια σαλονιού που είναι πολύ μεγάλα για το χώρο θα τον κάνουν να φαίνεται και να αισθάνεται μικρότερος. Τα αναλογικά κομμάτια θα έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα.

Τοποθετήστε τα έπιπλα μακριά από τους τοίχους

Είναι δελεαστικό να προσπαθήσετε να εξοικονομήσετε χώρο σπρώχνοντας όλα τα έπιπλα στους τοίχους και ανοίγοντας χώρο στο πάτωμα προς τα επάνω. Ωστόσο, αυτό μπορεί να έχει αντίθετο αποτέλεσμα, οπότε καλό είναι να αφήσετε λίγο χώρο πίσω από κάθε έπιπλο.

Μικρό σαλόνι

Κρατήστε τα έπιπλα κοντά μεταξύ τους

Τραβώντας τα έπιπλα από τον τοίχο, θα φέρει αυτόματα τα κομμάτια πιο κοντά μεταξύ τους, και αυτό είναι το ζητούμενο γιατί θα δώσει μια αίσθηση θαλπωρής. Το να νιώθετε οικεία σε ένα περιβάλλον σαλονιού θα το κάνει να φαίνεται πιο οικείο ανεξάρτητα από το πραγματικό του μέγεθος.

Επιλέξτε ελαφριές κουρτίνες

Οι κουρτίνες σε ένα μικρό σαλόνι δεν πρέπει να είναι μόνο ανοιχτόχρωμες αλλά και ελαφριές ως προς το υλικό τους. Οι διάφανες, λευκές κουρτίνες είναι ο καλύτερος τρόπος για να ανοίξετε τον χώρο και να τον κάνετε να μοιάζει πιο ευάερος και πιο ευρύχωρος.

Μικρό σαλόνι

Κάντε layering με τα έπιπλα

Λιγότερα έπιπλα είναι καλύτερα σε ένα μικρό σαλόνι, επομένως ένας τρόπος για να εξοικονομήσετε χώρο είναι επιλέγοντας κομμάτια που μπορούν να «κουμπώσουν» το ένα μέσα στο άλλο. Το να «φωλιάζετε» τραπέζια το ένα πάνω από το άλλο είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να ανοίξετε το χώρο και να κάνετε το σαλόνι σας να μοιάζει μεγαλύτερο.