Κοινά λάθη που κάνετε με τη μάσκαρα

Τι να προσέχετε και τι να αποφεύγετε


ΓΥΝΑΙΚΑ
12:48
24/01/2015
Κοινά λάθη που κάνετε με τη μάσκαρα
loading

Είναι ίσως το πιο αγαπημένο και το πιο πολυχρησιμοποιημένο προϊόν μακιγιάζ που έχετε στο νεσεσέρ σας αλλά και πάλι υπάρχουν κάποια πράγματα που πιθανόν δε γνωρίζετε για αυτή. Διαβάστε παρακάτω τα πιο κοινά λάθη που όλες κάνουμε με τη μάσκαρα, και πώς μπορείτε να τα διορθώσετε.

1. Βάζετε πάρα πολλές στρώσεις

Αν θέλετε ένα πιο φυσικό αποτέλεσμα αρκούν μία με δύο στρώσεις, ενώ αν θέλετε πιο εντυπωσιακή εμφάνιση, δύο με τρεις στρώσεις είναι ακριβώς η ποσότητα που χρειάζεστε. Παραπάνω ποσότητα μάσκαρας είναι υπερβολή και το αποτέλεσμα δε θα είναι και τόσο κολακευτικό.

2. Χρησιμοποιείτε παλιά μάσκαρα

Για να αποτρέψετε πιθανή μόλυνση, καλό είναι να πετάτε οποιοδήποτε προϊόν έρχεται σε επαφή με τα μάτια σας και το έχετε παρατημένο για πολύ καιρό. Έτσι κι αλλιώς για να μη το χρησιμοποιείτε σημαίνει ότι δε σας βόλεψε από την αρχή ή ότι δε σας ικανοποιούν τα αποτελέσματα που προσφέρει.

3. Βουτάτε πολλές φορές το βουρτσάκι μέσα στη μάσκαρα

Καλό θα ήταν να αποφεύγετε να χτυπάτε πολύ το βουρτσάκι μέσα στη μάσκαρα σε κάθε εφαρμογή, γιατί το μόνο που θα καταφέρετε είναι να ωθήσετε τον αέρα μέσα στη συσκευασία με αποτέλεσμα η μάσκαρα να ξεραθεί γρηγορότερα και να δημιουργεί κομπάκια στις βλεφαρίδες. Βγάλτε το απαλά και ξανατοποθετήστε το προσεκτικά μέσα στη συσκευασία και κάντε κυκλικές κινήσεις για να μαζέψετε την ποσότητα που θέλετε πάνω στο βουρτσάκι.

4. Φοβάστε να χρησιμοποιήσετε το ψαλιδάκι για τις βλεφαρίδες

Ή ακόμα χειρότερα, δεν έχετε καν ψαλιδάκι για τις βλεφαρίδες. Είναι πολύ σημαντικό, πριν εφαρμόσετε τη μάσκαρα να κάνετε τα μάτια σας να δείχνουν μεγαλύτερα κι αυτό θα γίνει μόνο χρησιμοποιώντας το ειδικό ψαλιδάκι. Αρχίστε από τις ρίζες των βλεφαρίδων, προσεκτικά για να μην πιάσετε και το δέρμα σας. Σφίξτε το ψαλιδάκι και κρατήστε το για περίπου 10 δευτερόλεπτα. Συνεχίστε με τις άκρες των βλεφαρίδων και επαναλάβετε τη διαδικασία.

5. Βάζετε υπερβολική ποσότητα στο βουρτσάκι

Κάθε βουρτσάκι είναι ειδικά σχεδιασμένο να κρατάει μόνο την ποσότητα που είναι αρκετή για κάθε στρώση. Αν εσείς υπερφορτώνετε το βουρτσάκι με τεράστια ποσότητα μάσκαρας, το μόνο που θα καταφέρετε είναι να δημιουργήσετε κόμπους στις βλεφαρίδες σας.

6. Δεν ξεβάφεστε αρκετά

Έχετε κάθε καλή πρόθεση να ξεβαφτείτε πριν πέσετε στο κρεβάτι για ύπνο, όμως η μάσκαρα, και ειδικά η αδιάβροχη, είναι σχετικά δύσκολο να αφαιρεθεί. Γι’ αυτό το λόγο σιγουρευτείτε ότι έχετε κάποιο προϊόν ντεμακιγιάζ που είναι ειδικά σχεδιασμένο για την αφαίρεση ακόμα και της πιο ανθεκτικής αδιάβροχης μάσκαρας.

Πηγή: beautetinkyriaki.gr

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει