Όλες οι γυναίκες θέλουμε ένα πράγμα. Να δείχνουμε κομψές όλη την ημέρα, κάθε μέρα. Κι επειδή είναι πολύ εύκολο να παρασυρθούμε από διάφορους «στυλιστικούς» πειρασμούς και το αποτέλεσμα να μην είναι το αναμενόμενο, διαβάστε παρακάτω κάποια tips που θα βοηθήσουν να αποφεύγουμε τις υπερβολές και να είμαστε πάντα στυλάτες…

Ποιότητα και όχι ποσότητα: Είναι προτιμότερο να αγοράσετε ένα κλασσικό κομμάτι για την γκαρνταρόμπα σας το οποίο κοστίζει λίγο παραπάνω αλλά θα το έχετε σχεδόν για μια ζωή, παρά 15 κομμάτια, που του χρόνου δεν θα ξέρετε τι να τα κάνετε και η ποιότητά τους είναι κατώτερη. Μην παρασύρεστε από τα trends της εποχής, αγοράζοντας πράγματα που μετά από 6 μήνες θα κλειδωθούν στη ντουλάπα και δεν θα βγουν ποτέ. Άλλωστε δεν είναι εποχή για έξοδα και η κάθε αγορά θέλει πια αρκετή σκέψη.

Πειραματιστείτε: Αυτό είναι ένα από κύρια χαρακτηριστικά του προσωπικού στυλ. Κι εδώ δεν χρειάζεται να σπαταλήσουμε πολλά χρήματα. Ψάξτε στην ντουλάπα της μαμάς ή της θείας, όλο κάτι θα βρείτε που να ταιριάζει με τα ρούχα που έχετε. Παίξτε με τα αξεσουάρ, μην το παρακάνετε όμως. Η υπερβολή δεν φέρνει πάντα καλά αποτελέσματα.

Μην ακολουθείτε όλα όσα προτείνονται: Δεν ταιριάζουν όλες οι τάσεις σε όλες τις γυναίκες. Τολμήστε να δημιουργήσετε ένα δικό σας στυλ, δίνοντας προσοχή στα χρώματα σας ταιριάζουν. Αφιερώστε χρόνο και ψάξτε να βρείτε μοναδικά κομμάτια από διάφορα bazaars, μαγαζιά με ρούχα στοκ και e-shops, δημιουργώντας ένα μοναδικό, προσωπικό στυλ.

Διαλέξτε ρούχα ανάλογα με τον σωματότυπό σας: Πρόκειται για το μεγαλύτερο λάθος που κάνουμε σχεδόν όλες οι γυναίκες. Θέλοντας να ακολουθήσουμε τις τάσεις της εποχής διαλέγουμε ρούχα που τονίζουν τις ατέλειές μας, π.χ. όταν έχουμε μεγάλη περιφέρεια δεν θα φορέσουμε χαμηλοκάβαλο jean με cropped top. Επιλέξτε συνδυασμούς που σας κολακεύουν και μπορούν να κρύψουν αυτά που δεν θέλετε να φαίνονται.

Δώστε βάση στην απλότητα: Το ακούτε συνέχεια και είναι αλήθεια: Όσο πιο απλά ντυθείτε, όσο πιο διακριτικά αξεσουάρ επιλέξετε, τόσο πιο στυλάτη θα δείχνετε. Το ίδιο ισχύει και για το μακιγιάζ, όσο πιο διακριτικό είναι τόσο πιο φυσικό είναι το αποτέλεσμα. Εξαίρεση στα παραπάνω κάποιες νυχτερινές έξοδοι όπου η υπερβολή στο ντύσιμο και το μακιγιάζ επιβάλλεται.

Προσπαθήστε να φοράτε τα σωστά αξεσουάρ: Και λέγοντας αξεσουάρ δεν εννοούμε τα κοσμήματα. Ζώνες, φουλάρια, τσάντες, κασκόλ, γάντια, προσπαθήστε να είναι στους ίδιους χρωματικούς τόνους με το υπόλοιπο σύνολο. Η λεπτομέρεια κάνει την διαφορά.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε τα βασικά στην ντουλάπα σας: Ένα κλασικό jean, ένα σακάκι blazer, το μικρό μαύρο φόρεμα, ένα δερμάτινο μπουφάν, ένα καμηλό παλτό, ένα ζευγάρι κλασικές μπαλαρίνες είναι αυτά που πρέπει να υπάρχουν στη ντουλάπα της κάθε γυναίκας. Πέρα από κάθε τάση, αυτά τα κομμάτια είναι διαχρονικά και η αξία τους δεν πρόκειται να πέσει ποτέ.

Πηγή φωτογραφιών: facehunter.org

Περισσότερα θέματα για τη μόδα και τη γυναίκα μπορείτε να διαβάσετε στο margaretcruzemark.blogspot.gr