Με τα μυστικά που ακολουθούν θα προστατέψετε την επιδερμίδα σας από τη γήρανση…

– Φάτε για πρωινό δημητριακά ολικής άλεσης με μπανάνα. Τα αντιοξειδωτικά από τις μπανάνες και τα δημητριακά βελτιώνουν το πρόσωπο, ενώ ο ψευδάργυρος από την ολική άλεση έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου.

– Φτιάξτε μια αντιγηραντική μάσκα προσώπου πολτοποιώντας 15 αμύγδαλα και μισό κεσεδάκι γιαούρτι. Απλώστε τη για 15 λεπτά, πλύντε με χλιαρό νερό.

– Καταναλώνετε εσπεριδοειδή και λαχανικά που έχουν βιταμίνη C. Αναζωογονεί το δερματικό ιστό και επιβραδύνει την πιθανότητα καρκίνου του δέρματος. Επίσης καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες, θωρακίζει τις κυτταρικές μεμβράνες και ενισχύει την παραγωγή ελαστίνης και κολλαγόνου.

– Μειώστε τα σημάδια γήρανσης απλώνοντας ζεστό μέλι σε όλο το πρόσωπο.

– Ανανεώστε το δέρμα σας: Τα αντιγηραντικά ένζυμα που περιέχει η παπάγια χαρίζουν άμεση ανανέωση και λάμψη στην επιδερμίδα. Πολτοποιήστε την και απλώστε τη σαν μάσκα.

– Πίνετε πράσινο τσάι: Τα αντιοξειδωτικά που περιέχει δρουν κατά της αντιγήρανσης, ενώ προστατεύουν από τον καρκίνο του δέρματος.

– Αντικαταστήστε τη μαρμελάδα με μέλι: Η τακτική κατανάλωση μελιού βοηθά την επιδερμίδα να δείχνει περισσότερο φρέσκια και νεανική.

– Βάζετε αντηλιακό χειμώνα-καλοκαίρι: Τέσσερις στις πέντε ρυτίδες που υπάρχουν στο πρόσωπό σας οφείλονται στην καθημερινή έκθεσή σας στον ήλιο. Επιλέξτε μια καθημερινή ενυδατική με αντηλιακό δείκτη.

– Υιοθετήστε τη μεσογειακή δίαιτα: Αποτελεί για το δέρμα μια μόνιμη πηγή θρέψης και αντιοξειδωτικής προστασίας της επιδερμίδας.

– Πείτε όχι στο αλκοόλ: Όχι μόνο βλάπτει το συκώτι σας, αλλά μπορεί να καταστρέψει και την επιδερμίδα σας καθώς αυξάνει υπερβολικά την κυκλοφορία του αίματος.

– Σταματήστε να καπνίζετε: Πέρα από τον κίνδυνο για καρκίνο, το κάπνισμα προκαλεί πρόωρη γήρανση, κάνοντας το δέρμα να δείχνει θαμπό και άτονο. Επίσης, δημιουργεί λεπτές ρυτίδες γύρω από τα χείλη, ενώ ο καπνός κιτρινίζει τα δόντια.

Πηγή: omorfamystika.gr