Χωρίς πολλά έξοδα, ο χώρος του μπάνιου μπορεί να μεταμορφωθεί εύκολα σε μια «εξωτική όαση».

Η δημιουργικότητα μετράει

Η θαλασσινή διακόσμηση στο μπάνιο δεν είναι κάτι πρωτότυπο γι’ αυτό θα πρέπει να επιστρατεύσεις όλη σου τη δημιουργικότητα και την φαντασία. Κατ’ αρχήν ξέχνα τα έτοιμα κιτ «παραλιακής» διακόσμησης με κοχυλάκια και βότσαλα. Ο χώρος πρέπει να έχει την δική σου προσωπικότητα και να ευχαριστεί το δικό σου μάτι κι αυτό δεν γίνεται με ετοιματζίδικες προτάσεις. Ξέχνα λοιπόν όλα τα κλισέ, συμπεριλαμβανομένης και της κουρτίνας με τους φοίνικες.

Αντί γι’ αυτό ψάξε στις αναμνήσεις σου από περασμένες διακοπές, βρες φωτογραφίες. Μια συλλογή από πέτρες που μάζεψες με τα χέρια σου από εκείνη την εκπληκτική παραλία ή το παλιό σου πολύχρωμο μαγιό μπορούν να μπουν σε ένα διάφανο κουτί και να διακοσμήσουν το μπάνιο σου και να αποτελέσουν τον «πυρήνα» της θαλασσινής διακόσμησης. Από εκεί και μετά, άσε τη φαντασία σου να εμπλουτίσει τη διακοσμητική επέμβαση με περισσότερες πινελιές.

Μακριά απ’ το λευκό

Τίποτα δεν είναι πιο βαρετό από τους λευκούς «νοσοκομειακούς» τοίχους. Αν έχεις αποφασίσει να φέρεις θαλασσινό αέρα στο μπάνιο σου, βάψε τους τοίχους με ένα ζεστό μπεζ της άμμου ή με πιο φωτεινές αποχρώσεις όπως αυτές του τιρκουάζ και του πράσινου.

Το βασικό που δεν πρέπει να ξεχνάς είναι ότι ο καλύτερος σύμβουλος για τα χρώματα είναι το γούστο σου, με άλλα λόγια το χρώμα που θα διαλέξεις πρέπει να σου αρέσει.

Μια χούφτα χρώματα

Το μπάνιο είναι συνήθως ένας μικρός χώρος και γι’ αυτό η προσθήκη και μόνο μερικών χρωματιστών αξεσουάρ είναι αρκετή για να αλλάξει εντελώς. Πετσέτες σε χρώματα της θάλασσας και μια κουρτίνα μπάνιου με ανάλογα χρώματα είναι αρκετά για να φυσήξει θαλασσινή αύρα στο χώρο.

Μια καλή πρόταση είναι η επιλογή αξεσουάρ με ρίγες, καθώς οι χρωματιστές ρίγες παραπέμπουν αυτόματα σε ξαπλώστρες, ομπρέλες και ηλιόλουστες παραλίες.

Η φύση καλεί

Μερικά τροπικά φυτά στο χώρο του μπάνιου θα αλλάξουν την εμφάνισή του και θα σας κάνουν να ονειρεύεστε μακρινές παραλίες. Αυτό προϋποθέτει φυσικά ότι το μπάνιο σας έχει φυσικό φωτισμό. Σε αντίθετη περίπτωση τα φυτά θα μαραζώσουν χαλώντας τη διακόσμηση αλλά και τη διάθεσή σας.

Μια καλή πρόταση είναι επίσης το μπαμπού που μπορείς να το επιλέξεις για καλάθια για τα άπλυτα ή τα καλλυντικά ή προσθέτοντας ένα κάδρο από μπαμπού γύρω από τον καθρέφτη.

Φτιάξε επίσης τα δικά σου θαλασσινά κηροπήγια, γεμίζοντας ένα διάφανο βάζο με κοχύλια και βότσαλα και τοποθετώντας μέσα μικρά ρεσό.

Ώρα για ντους

Αγόρασε ένα αφρόλουτρο με τροπικό άρωμα και κάνε ντους όρθια αφήνοντας το νερό να τρέξει από ψηλά πάνω απ’ το κεφάλι σου.

Πηγή: fe-mail.gr