Η αθώα συμπεριφορά που κάνει τη γυναίκα να φαίνεται «εύκολη»

«Μοιάζει με κτήνος στο κρεβάτι»


ΓΥΝΑΙΚΑ
8:53
09/09/2019
Η αθώα συμπεριφορά που κάνει τη γυναίκα να φαίνεται «εύκολη»
2
loading

Μια πανεπιστημιακή μελέτη έρχεται να ρίξει φως σε μια συμπεριφορά που ξέρουμε διαισθητικά.

Για γυναίκες που πίνουν ο λόγος, οι οποίες σύμφωνα με την έρευνα προσλαμβάνονται αρνητικά και στερεοτυπικά τόσο από άντρες όσο και γυναίκες, θεωρώντας τες πιο μεθυσμένες απ’ όσο είναι, πιο διαθέσιμες σεξουαλικά και «λιγότερο ανθρώπινες».

Σε αυτό κατέληξε η μελέτη του Worcester Polytechnic Institute με χαρακτηριστικό τίτλο «Μοιάζει με κτήνος στο κρεβάτι», που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση «Sex Roles», αναζητώντας τις κοινωνικές προσλαμβάνουσες γυναικών και αντρών που πίνουν αλκοόλ.

Η καθηγήτρια κοινωνικής επιστήμης Jeanine Skorinko και οι συνάδελφοί της εξέτασαν 400 υποκείμενα σε μια σειρά τριών πειραμάτων και κατέληξαν πως οι κυρίες που το τσούζουν θεωρούνται πιο «εύκολες» από άντρες και γυναίκες, ενώ οι άντρες όχι.

«Αυτό είναι ιδιαιτέρως σοκαριστικό», σχολίασε η Skorinko, «γιατί κρατώντας απλώς η γυναίκα ένα μπουκάλι μπίρας αύξησε τις προσδοκίες της μέθης και της σεξουαλικής διαθεσιμότητας, αλλά όχι ο άντρας».

Στερεότυπα φύλου και εσφαλμένες συσχετίσεις μεταξύ αλκοόλ και σεξουαλισμού ενοχοποιούνται από τη μελέτη για τα λάθος μηνύματα που παίρνουμε όταν δούμε μια γυναίκα με το ποτήρι στο χέρι.

Η γυναίκα που πίνει, όπως έδειξαν τα πειράματα, θεωρείται πιθανότερο να προβεί σε παρακινδυνευμένες σεξουαλικές συμπεριφορές …

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Goût de Diamants

    Σύνταξη ιδιόγραφης διαθήκης, τρία φορτηγά ξυλοκαΐνη, εκκένωση κτηρίου, ένα ασθενοφόρο σε κατάσταση stand by να παραλάβει σε περίπτωση αδιαθεσίας το άτυχο θύμα του θηλυκού \"σουρωμενου\" terminator και o Θεός βοηθός, ας κοπιάσει,ο τολμηρός. Ανοίξαμε και σας περιμένουμε.

  2. avatar Social Distortion.

    Αλήθεια είναι. Το αλκοόλ ρίχνει τις αναστολές του ανθρώπου.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει