Η εταιρία Νιτσιάκος, με σεβασμό στη παράδοση εδώ και 40 χρόνια, προσφέρει μια ξεχωριστή συνταγή για πένες με κοτόπουλο Νιτσιάκος και σπανάκι σε συνεργασία με τον βραβευμένο σεφ Χριστόφορο Πέσκια. Πρόκειται για μία απλή συνταγή για κατάλληλη για το καθημερινό τραπέζι που η εταιρία Νιτσιάκος παρουσιάζει για τους αναγνώστες του newsbeast.gr.

Υλικά

-1 κουτί πένες
-30ml ελαιόλαδο
-3 φιλέτα κοτόπουλο Νιτσιάκος κομμένο σε κυβάκια
-700gr σπανάκι καθαρισμένο (χωρίς κοτσάνια) και ψιλοκομμένο
-1 τεμάχιο, σκόρδο κομμένο σε μικρά κομμάτια και βρασμένο
-1 κρεμμύδι πολύ ψιλοκομμένο
-200ml γάλα
-200ml κρέμα γάλακτος
-200γρ παρμεζάνα
-200γρ κασέρι

Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα και σε πολύ δυνατή φωτιά σοτάρουμε το κοτόπουλο Νιτσιάκος για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για ακόμα 1 λεπτό. Προσθέτουμε το σπανάκι και σοτάρουμε μέχρι να μαραθεί (1-2 λεπτά ). Προσθέτουμε το μπρόκολο.

Σε ένα άλλο κατσαρολάκι βράζουμε το γάλα, την κρέμα, την παρμεζάνα και το κασέρι, μέχρι να ζεσταθεί καλά και λιώσουν τα τυριά και στη συνέχεια σβήνουμε τη φωτιά.

Εν τω μεταξύ σε μία άλλη κατσαρόλα βράζουμε νερό το αλατίζουμε και βράζουμε τις πένες για όση ώρα λέει η συσκευασία. Μόλις οι πένες βράσουν τις σουρώνουμε και τις ανακατεύουμε με το κοτόπουλο Νιτσιάκος και την κρέμα.