Τα ξηρά μαλλιά μπορεί να σας γλιτώνουν από τον μπελά του συχνού λουσίματος, όμως έχουν την τάση να δείχνουν άτονα και ταλαιπωρημένα. Μάθετε τρεις τρόπους να αντιμετωπίσετε την ξηρότητα και να επαναφέρετε τη λάμψη στα μαλλιά, χωρίς να πάτε στο κομμωτήριο και – κυρίως – χωρίς να ξοδέψετε… τα μαλλιά της κεφαλής σας.

*Πριν το λούσιμο απλώστε στα μαλλιά σας ελαιόλαδο και κάντε μασάζ σε όλο το κεφάλι. Έπειτα χρησιμοποιήστε το πιστολάκι για να βοηθήσετε τα μαλλιά να απορροφήσουν όσο περισσότερο λάδι γίνεται. Τυλίξτε τα μαλλιά σε μια πετσέτα και αφήστε το λάδι να δράσει για 10-20 λεπτά και λουστείτε. Εάν το ελαιόλαδο σας φαίνεται πολύ βαρύ, αντικαταστήστε το με λάδι αβοκάντο, που θα βρείτε σε καταστήματα καλλυντικών.

*Φτιάξτε μια απολύτως φυσική μάσκα μαλλιών: ανακατέψτε μια κουταλιά έλαιο λεβάντας με μια κουταλιά γάλα καρύδας. Απλώστε το μείγμα στα μαλλιά και αφήστε το να δράσει όσο κοιμάστε. Το πρωί ξεβγάλετε και απολαύστε τα υγιή και ενυδατωμένα μαλλιά σας.

*Για να κάνετε πιο λαμπερές τις θαμπές και άτονες μπούκλες, ξεπλύνετε τα μαλλιά με μια ελαφριά μπύρα. Αν είστε ξανθιά επιλέξτε μια αντίστοιχα ξανθή μπύρα. Οι σκούρες μπύρες μπορεί να λεκιάσουν τα μαλλιά σας.