Κόκκινες φακές

Η συνταγή της ημέρας


ΓΥΝΑΙΚΑ
14:53
05/01/2011
Κόκκινες φακές
loading

Οι κόκκινες φακές καλλιεργούνται κυρίως στην Τουρκία, μαγειρεύονται πιο γρήγορα από τις κανονικές και μπορείτε να τις βρείτε εύκολα σε μαγαζί με βιολογικά προϊόντα.

Υλικά:

1 φλιτζάνι κόκκινες φακές.
1 πατάτα
1 κρεμμύδι
σκόρδο
1 καρότο
6 φλιτζάνια ζωμό από κρέας
λίγο δυόσμο αποξηραμένο
Αλάτι
Κόκκινο και μαύρο πιπέρι τριμμένο
Λίγη μαργαρίνη περίπου 50 γραμμάρια

Εκτέλεση:
Κόβουμε τα λαχανικά και τα βάζουμε να βράσουν με τις φακές στο ζωμό για 20-25 λεπτά.

Στη συνέχεια τα περνάμε από μπλέντερ.

Σε ένα τηγάνι λιώνουμε τη μαργαρίνη και προσθέτουμε τα μπαχαρικά (δυόσμο, μαύρο και κόκκινο πιπέρι).

Ρίχνουμε το μείγμα στις φακές κι ανακατεύουμε.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει