Πώς να κάνετε το πλυντήριό σας να αποκτήσει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής

Τέσσερα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να λειτουργεί σωστά για τα επόμενα χρόνια


Ο,ΤΙ ΝΑ 'ΝΑΙ
8:15
12/10/2020
Πώς να κάνετε το πλυντήριό σας να αποκτήσει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής
loading

Οι ηλεκτρικές συσκευές του σπιτιού αν και έχουν σχεδιαστεί για να αντέχουν στην πάροδο του χρόνου και να λειτουργούν σωστά ακόμη και μετά από αρκετά χρόνια, με την καθημερινή χρήση φθείρονται. Για να βοηθήσετε το πλυντήριό σας να αντέξει, λοιπόν, περισσότερο ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές, έτσι ώστε να του εξασφαλίσετε μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.

  • Μεταξύ των χρήσεων αφήνετε το καπάκι του πλυντηρίου ανοιχτό. Το στέγνωμα με τον φυσικό αέρα θα περιορίσει την ανάπτυξη μούχλας στο εσωτερικό του κάδου.
  • Μία φορά το μήνα βάλτε μία πλύση με ένα καθαριστικό πλυντηρίου χωρίς ρούχα, έτσι ώστε να καθαρίσετε τα υπολείμματα που βρίσκονται στον κάδο και προκαλούν άσχημες οσμές. Επιλέξτε ένα πρόγμαμμα με αρκετά ζεστό νερό.
  • Βεβαιωθείτε ότι το πλυντήριό σας είναι στερεωμένο καλά σε επίπεδη επιφάνεια. Σε αντίθετη περίπτωση οι κραδασμοί μπορεί να προκαλέσουν τόσο ζημιά στο πάτωμα, όσο και να φθείρουν πρόωρα βασικά εξαρτήματα του πλυντηρίου, όπως τα αμορτισέρ του. Μην ξεχνάτε, βέβαια, και τον φοβερό θόρυβο που θα είστε ανακαγκασμένοι να ακούτε.
  • Τυπικά, τα πλυντήρια διαθέτουν ελαστικούς σωλήνες από μαύρο καουτσούκ, οι οποίοι με το πέρασμα των χρόνων μπορεί να φουσκώσουν και να σκιστούν, προκαλώντας πλημμύρα. Αντικαταστήστε τους ακόμη κι αν φαίνονται να μην έχουν κάποιο πρόβλημα, με πιο ανθεκτικά υλικά, όπως τα ανοξείδωτα.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει