Πώς μπορεί να βοηθήσει την αστυνομία ένα κοπάδι προβάτων; Μα κλείνοντας φυσικά τον δρόμο στα αυτοκίνητα. Η αστυνομία στη Νέα Ζηλανδία ξεκίνησε την καταδίωξη ενός Honda Integra όταν το εντόπισε να κινείται με υπερβολική ταχύτητα και χωρίς πινακίδες το πρωί της Παρασκευής σε κεντρικό σημείο της περιοχής Οτάγκο και ποτέ δεν περίμενε τι θα την βοηθούσε στη σύλληψη των υπόπτων.

Μετά από 90 λεπτά δύσκολης καταδίωξης από την αστυνομία το καταδιωκόμενο αυτοκίνητο αναγκάστηκε να σταματήσει όταν ένα κοπάδι από περισσότερα από 150 πρόβατα εμφανίστηκε μπροστά του και του έκλεισε το δρόμο. Σύμφωνα με την Guardian ο βοσκός ξεκίνησε να περνά τα πρόβατα από την μία πλευρά του δρόμου στην άλλη όταν το αυτοκίνητο με τους υπόπτους φρέναρε ξαφνικά μπροστά τους με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να καταφέρουν να τους ακινητοποιήσουν και να τους συλλάβουν. Αργότερα μάλιστα αποκαλύφθηκε ότι το κοπάδι με τα πρόβατα ήταν ιδιοκτησίας ενός τοπικού αστυνομικού.

«Ξεκίνησα να τραβάω αμέσως φωτογραφίες από το συμβάν, αλλά ήταν τόσο ξεκαρδιστικό, ήταν τόσο αστείο που δεν μπορούσα να σταματήσω να γελάω» είπε ο Che Baker, ο δημοσιογράφος που ήταν μπροστά στο συμβάν για λογαριασμό τηλεοπτικού σταθμού της Νέας Ζηλανδίας και πρόσθεσε: «Ο βοσκός απλά συνέχισε να κάνει τη δουλειά του σαν να μην είχε συμβεί τίποτα και τα πρόβατα δεν ανησύχησαν καθόλου με ο,τι γινόταν γύρω τους. Προχωρούσαν κανονικά και δεν είχαν καταλάβει ότι έκαναν τα καθήκοντα της αστυνομίας εκείνο το πρωί». Ο ρεπόρτερ πρόσθεσε ότι οι αστυνομικοί συνέχισαν το… έργο που άφησαν τα πρόβατα και συνέλαβαν τους άνδρες που ήταν πολύ ταραγμένοι και ανέφερε αστειευόμενος «Δεν ξέρω αν οι τοπικοί αστυνομικοί εκπαιδεύουν τα πρόβατα ή όχι, αλλά σίγουρα έκαναν καλή δουλειά στο να σταματήσουν αυτό το αυτοκίνητο». Η φωτογραφία της παράξενης και διαφορετικής σύλληψης όπως ήταν λογικό έκανε γρήγορα τον γύρο των κοινωνικών δικτύων και των τοπικών μέσων ενημέρωσης.

ΠΡΟΒΑΤΑ 2 ΠΡΟΒΑΤΑ