Το χρονικό μιας βεντέτας που συγκλόνισε την Ελλάδα

Γιάννης Παπαδόσηφος, ο άνθρωπος που μέσα στο δικαστήριο, «δίκασε» με έξι σφαίρες τον φονιά του γιού του


WEEKEND
0:23
29/08/2015
Το χρονικό μιας βεντέτας που συγκλόνισε την Ελλάδα
34
loading

Πέρα από την δικαιοσύνη που επιβάλλεται στα δικαστήρια, υπάρχει και η «άλλη δικαιοσύνη». Αυτή που δεν γράφεται σε χαρτιά. Δεν υπάρχει μέσα στους νόμους της επίσημης πολιτείας. Δεν υπακούει σε νόρμες και... τόμους νομικής εμπειρίας. Καθορίζεται από τα «πρέπει» της συνείδησης. Είναι η δικαιοσύνη που πηγάζει μέσα από ένα βαθύ λαϊκό αίσθημα περί εξιλέωσης και τιμωρίας.

ΟΠΛΟ

Η βεντέτα υπήρχε σε πολλά μέρη της Ελλάδας. Συνεχίζει και υπάρχει, ωστόσο, στη Μάνη αλλά και την Κρήτη. Ειδικότερα στη μεγαλόνησο  ο «νόμος του αίματος» ισχύει ακόμη και σήμερα. Έχει περάσει, άλλωστε, περίπου μια εβδομάδα από το νέο περιστατικό, στα Χανιά, που συγκλόνισε την ελληνική κοινωνία, όπου ο γιος προσπάθησε να πάρει «πίσω» το αίμα του πατέρα του, πυροβολώντας τον γιό του ανθρώπου που το 2011 τον είχε σκοτώσει.

kriti-venteta

Η βεντέτα στην Κρήτη λέγεται και «οικογενειακά». Συνήθως δεν χτυπάς κάποιον που δεν έχει χτυπήσει ή που είναι «άσχετος» με την υπόθεση και απλά έχει το ίδιο επίθετο με τους εχθρούς. Όπως δεν χτυπάς και γυναίκες. Άγραφος νόμος. Πρόκειται επί της ουσίας για ένα αιματοβαμμένο έθιμο. Η αντεκδίκηση έχει ξεκληρίσει ολόκληρες οικογένειες, έχει ερημώσει χωριά και έχει οδηγήσει σε αιματηρή αντιπαράθεση οικογένειες επί δεκαετίες ή ακόμη και επί αιώνες, σε ένα αέναο λουτρό αίματος.

papadosifos4
Ο Γιάννης Παπαδόσηφος

Μια από τις πλέον συγκλονιστικές (αν όχι η συγκλονιστικότερη ως προς την εξέλιξή της) βεντέτες στη Κρήτη διαδραματίστηκε την δεκαετία του ’80. Πρωταγωνιστής ο Γιάννης Παπαδόσηφος. Τα μέρη που εκτυλίχθηκε το δράμα, δυο. Το Ρέθυμνο και ο Πειραιάς.

Η αρχή της βεντέτας

Στις 7 Αυγούστου 1983 ο 27χρονος γιός του Γιάννη Παπαδόσηφου, Μανώλης, τσακώνεται στο τηλέφωνο με τον Γιάννη Βενιαράκη. Αιτία -σύμφωνα με όσους έζησαν τα πράγματα από κοντά- μια γυναίκα.  Ο Βενιαράκης φέρεται να είπε στον Μ. Παπαδόσηφο πως «όταν σε ξαναδώ θα σε πλακώσω στο ξύλο». Τότε ο 27χρονος Μανώλης του, απάντησε: «έρχομαι τώρα αμέσως, εκεί που είσαι».

papadosifos9
Ο Γιάννης Βενιαράκης

Χωρίς να πει τίποτα σε κανέναν, ανέβηκε σε ένα μηχανάκι που είχε και πήγε να τον βρει σε μια καφετέρια που σύχναζε. Όταν ο Βενιαράκης τον είδε να έρχεται απειλητικά προς τα πάνω του, άρχισε να οπισθοχωρεί και μπήκε μέσα στο μαγαζί. Κατευθύνθηκε στο βάθος του μαγαζιού όπου υπήρχε μια σκάλα που οδηγούσε στο πατάρι. Ο Βενιαράκης ανέβηκε τα σκαλιά και σταμάτησε στο τελευταίο σκαλοπάτι, για να δει αν τον ακολουθούσε ο Παπαδόσηφος. Πράγματι ο 27χρονος τον ακολούθησε μέχρι πάνω.

Όταν οι δυο άνδρες έμειναν μόνοι, ο Βενιαράκης τράβηξε το όπλο του και τον πυροβόλησε στο στήθος τέσσερις φορές.

Ο Μανώλης Παπαδόσηφος πέφτει νεκρός ενώ ο Βενιαράκης συλλαμβάνεται και πρωτόδικα καταδικάζεται σε ισόβια. Πέντε χρόνια μετά ασκεί έφεση. Η νέα δίκη ορίζεται να γίνει στο Εφετείο του Πειραιά καθώς οι Αρχές θεώρησαν πως στη Κρήτη υπήρχε μεγάλος κίνδυνος να προκληθούν επεισόδια μεταξύ μελών των δυο οικογενειών .

«Εγώ έκανα αυτό που έπρεπε. Δίκασα τον φονιά του παιδιού μου»

Η δίκη του Βενιαράκη ξεκινάει σε δεύτερο βαθμό τον Δεκέμβριο του 1988. Στις 20 του μήνα και ενώ η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη θα παιχτεί η δεύτερη πράξη του δράματος.

papadosifos10

Ο Γιάννης Παπαδόσηφος σηκώνεται, πλησιάζει από πίσω τον Βενιεράκη, βγάζει το όπλο του και τον πυροβολεί σχεδόν εξ’ επαφής! Ο Βενιεράκης δέχεται έξι σφαίρες και σωριάζεται νεκρός μέσα σε μια «λίμνη» αίματος.

Στη συνέχεια ο Παπαδόσηφος, σκύβει, αφήνει το όπλο του στο έδαφος, γυρνάει στους αστυνομικούς και τους λέει: «Εγώ έκανα αυτό που έπρεπε. Δίκασα τον φονιά του παιδιού μου. Λευτερώθηκα. Κάντε και εσείς αυτό που πρέπει τώρα».

papadosifos8

Μέσα στο δικαστήριο την ώρα του φονικού υπήρχαν μόνο δυο αστυνομικοί, οι οποίοι μετά το πρώτο σοκ, συλλαμβάνουν τον γενειοφόρο Κρητικό ο οποίος δεν προβάλει την παραμικρή αντίδραση. Ο τότε αστυνομικός διοικητής Πειραιά, ταξίαρχος Φώτης Τσιούνης είχε δηλώσει τις επόμενες ημέρες πως η αστυνομία δεν είχε ενημερωθεί καν πως γινόταν η δίκη του ισοβίτη Βενιαράκη στο δικαστικό μέγαρο του Πειραιά και πως αν είχαν ειδοποιηθεί οι δυνάμεις θα ήταν περισσότερες.

papadosifos3

Το λούγκερ και ο μύθος (;) με την γενειάδα

Το όπλο με το οποίο ο Παπαδόσηφος εκτέλεσε  τον Βενιεράκη ήταν ένα γερμανικό λούγκερ. Όπως είχε αποκαλύψει ο ίδιος το είχε πάρει μαζί με τον πατέρα του από έναν στρατιώτη της Βέρμαχτ κατά τη διάρκεια της Μάχης της Κρήτης.

papadosifos11
Το όπλο με το οποίο ο Παπαδόσηφος εκτέλεσε τον Βενιαράκη

Την ημέρα της δολοφονίας, το είχε αφήσει οπλισμένο και απασφαλισμένο στο ντουλαπάκι του αυτοκινήτου ενός φίλου του, έξω από τα Δικαστήρια.

Την πρώτη φορά που μπήκε στο Εφετείο, πέρασε από τον έλεγχο των αστυνομικών, καθώς δεν το κουβαλούσε μαζί του. Ο Παπαδόσηφος μπήκε και βγήκε από το Εφετείο άλλες δύο φορές. Την τελευταία, πρόσεξε ότι οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. δεν του έκαναν έλεγχο. Έτσι, βγήκε άλλη μια φορά έξω, πήγε στο αμάξι, πήρε το όπλο και επέστρεψε στην αίθουσα.

papadosifos2Σύμφωνα με τον… αστικό μύθο που δημιουργήθηκε ο Παπαδόσηφος είχε κρύψει  το λούγκερ μέσα στη μεγάλη του γενειάδα, που είχε αφήσει εξαιτίας του αιώνιου πένθους του, θεωρώντας πως ακόμα και αν τον έψαχναν οι αστυνομικοί, από σεβασμό δεν θα τον έψαχναν εκεί.

papadosifos1
Ο Γιάννης Βενιαράκης, νεκρός μπροστά από την έδρα των δικαστών

Πολλοί αμφισβητούν την συγκεκριμένη εκδοχή υποστηρίζοντας ότι ένα όπλο δεν είναι δυνατόν να κρυφτεί σε μια γενειάδα ενώ ο ίδιος ο Παπαδόσηφος ουδέποτε είπε δημόσια που το είχε κρύψει. Όταν τον ρωτούσαν έλεγε: «το είχα πάνω μου. Δεν με ψάξανε»

papadosifos6

Δεν μετάνιωσε μέχρι που έκλεισε τα μάτια του

Ο Γιάννης Παπαδόσηφος δεν ζει πια. Πέθανε στις 2 Μάη του 2012 σε ηλικία 87 ετών και ουδέποτε μετάνιωσε ή ζήτησε συγγνώμη. Δεν ήταν δυνατόν να συμβεί άλλωστε κάτι τέτοιο.  Δεν θα ταίριαζε στον ηθικό κώδικα τον οποίο υπηρέτησε πίστα μέχρι τέλους.

papadosifos5
Ο Γιάννης Παπαδόσηφος, μετά την αποφυλάκισή του, κοιτάζει την φωτογραφία του νεκρού γιου του

Για τον φόνο του Βενιαράκη καταδικάστηκε για φόνο εκ προμελέτης. Η ποινή του ήταν 14  χρόνια και εξέτισε τα πέντε. Αφού αποφυλακίστηκε επέστρεψε στο Ρέθυμνο, όπου και έζησε ειρηνικά μέχρι το τέλος της ζωής του.

papadosifos12

Περίπου 20 χρόνια μετά το φονικό, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή ο Γιάννης Παπαδόσηφος είχε πει: «Και τώρα να ξαναζωντάνευε, πάλι θα τον σκότωνα. Η πληγή μου είναι ακόμα ανοιχτή».

Δείτε όλα τα θέματα του Weekend

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

34
σχόλια
 1. avatar Τριπολιτσιωτης

  Γνώρισα αυτόν τον ΆΝΘΡΩΠΟ , όταν αποφυλακίστηκε... Πήγα και τον βρήκα για να τον συγχαρώ και μόνο . Γνωρίζω όλη την οικογένεια, Γιωργη, Κα Μαίρη , Μανώλη ... Να είστε πάντα καλά . Σας αγαπώ πολύ..

 2. avatar Μαρία Παπαδόσηφου

  Επειδή είναι πρώτος μου θειος ο Γιάννης Παπαδόσηφους δεν υποστηρίζω πως αυτό που έκανε στο δικαστήριο δεν ήταν και σωστό,αλλά αν μπει κάποιος στην θέση του(του σκότωναν το παιδί του ) πιστεύω το ίδιο θα έκανε μπορεί και χειρότερα..
  Η στεναχώρια για αυτό το γεγονός στην οικογένεια μας θα \"κρατήσει\" για πάντα

 3. avatar Νίκος29

  Το θύμα πήγε απειλητικά στον Βενιαράκη, ο Βενιαράκης αμύνθυκε και τον σκότωσε, ο πατέρας του Παπαδόσυφος πήρε τον νόμο στα χέρια του, η δικαιοσύνη του χάρισε 9 χρόνια απο την ποινή του. Η τύχη ήτανμε το μέρος του Παπαδόσηφου, καθώς η βεντέτα δεν συνεχίστηκε όπως θα περίμενε κανείς.

  1. avatar ρεθεμνο

   Ησουνα μπροστα στο επεισοδιο και μιλας?

 4. avatar Γελωργιος

  Θα είμασταν σαν κοινωνία πολύ καλύτερα αν υπήρχε μόνο ο νόμος της τιμής και όχι δικαστήρια και αστυνομία.
  Επίσης φυσικά οι μονομαχίες έπρεπε να είναι νόμιμες.

  Σκεφτήτε το με τον νόμο τιμής τώρα όλοι οι αλ.... πολιτικοί θα είχαν φτιάξει και μαζί τους θα είχε φτιάξει και η Ελλάδα.

 5. avatar Plat1

  Αν, ο μη γένοιτο, σας βρει κανά τέτοιο κακό, τότε να αποδείξετε την ψυχραιμία σας και να συγχωρέσετε τον φονιά και να πιείτε και κανά καφέ μαζί του, όταν αποφυλακιστεί. φαρισαίοι και υποκριτές όλοι σας...

 6. avatar VEROS

  Αγαπω απεριοριστα τους ΚΡΗΤΙΚΟΥΣ .τους εζησα σε μια κρισικη στιγμη της ζωης μου στο νησι και σκιστηκαν να με βοηθησουν.Μην πω για κατω απο αυλακι και ηπειρο γιατι θα με βρισουν πολλοι .

 7. avatar ΓΙΑΝΝΑΡΟΣ

  Νιτζα εισαι [...] και δεν ξερεις ιστορια.ΑΝ ΔΕΝ ΗΜΑΣΤΑΝ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΚΡΗΤΕΣ ΘΑ ΗΣΟΥΝΑ ΓΕΡΜΑΝΑΚΙ ΤΩΡΑ.Α ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ.ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ Ο ΠΑΠΑΔΟΣΗΦΟΣ ΛΕΓΕΤΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΙΜΗΣ.ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ Η ΤΙΜΗ ΤΙΜΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ.ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΕΣΥ ΑΠΟ ΑΥΤΑ.

  1. avatar ΜΕΓΙΣΤΟΣ

   Κοψε κατι βρε Γιανναρε !!!!!!!!!!!!!!! ενταξει ειπαμε σθεναρη αντισταση από τους Κρητικούς τους Αγγλους Αυστραλούς και τους Νέο Ζηλανδους . . . . . αλλα όχι οτι θαμασταν και γερμανακια !!!!!!!!!! 20 μαιου κανανε ντου οι γρμαναραδες 24 μαιου ειχε πλεον κριθει η τυχη του νησιου !!!!!!!!! Στις 29 Μαιου με διαταγή του Στρατηγείου Μέσης Ανατολής άρχισε η εκκένωση του νησιού από τις βρετανικές δυνάμεις. Με την ιδια λογικη ΕΑΝ δεν ηταν ο Μεγαλύτερος Στρατηγος της Ελλαδας θα ημασταν τουρκακια τωρα [ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ ]

 8. avatar Νίκος1

  Το γεγονός ότι με φόνο έκανε μόνο 5 χρόνια φυλακή ο γέρος δεν βλέπω να το σχολιάζει κανείς. Αν τελικά οι ποινές είναι τόσο αστείες λογικό είναι που έχουμε γεμίσει εγκληματίες...

 9. avatar n1K0SsT

  Φόνος σε τσακωμό ενώ ο άλλος πλησίαζε απειλητικά: Ισόβια.
  Φόνος εκ ΠΡΟΜΕΛΕΤΗΣ : Δεκατέσσερα χρόνια και εκτίει τα πέντε.
  Αν τον σκότωνε ο πατέρας του δικού του θύματος θα εξέτιε μάλλον πέντε μήνες και ο επόμενος στη σειρά θα έπαιρνε και βραβείο σκοποβολής.
  Κρήτη: Η πατρίδα των καλύτερων αλλά και χειρότερων Ελλήνων.
  Ελληνική δικαιοσύνη: Τυφλή, κουφή και λοβοτομημένη.

 10. avatar Ωκνs

  Ποιός κλέβει επιδοτήσεις ρέ [...]; Τί ΄ναι αυτά πού γράφεις [...] καί κατηγορείς ολόκληρο νησί επειδή είχες τήν ατυχία νά γεννηθείς αλλού;

  1. avatar Nintza

   Οχι μωρε, ειναι τερατα εντιμοτητας οι κρητικοι, γι αυτο η εκταση της κρητης βασει επιδοτησεων φτανει μεχρι την σαντορινη.
   [...]

 11. avatar Letsos

  Θυμάμαι ακόμη όταν τον είχα δει στη \"Μηχανή του χρόνου\", όταν έλεγε πως βρήκε το πιστόλι.
  \"Να εδώ δίπλα είχαν πέσει κάτι Γερμανοί αλεξιπτωτιστές, τους σκότωσα με τον πατέρα μου και το πήρα\".
  15 χρονών πολεμούσε τους ελίτ της Βέρμαχτ...

 12. avatar ΕΛΛΗΝΑΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΣ

  Το αίμα νερό δεν γίνεται . Οποιος έχει λεφτά αποφυλακίζεται γρήγορα όπως οι σατανιστές. Οπότε η αυτοδικία δικαιολογείται μερικές φορές.

 13. avatar Agent

  Να αγιασει το χερι του!!!! Δεν χρειαζεται να πουμε ο Θεος να τον συγχωρεσει γιατι ετσι κι αλλιως τον συγχωρεσε με αυτο που εκανε

  1. avatar kontras

   ο ΘΕΟΣ καλε μου φιλε δεν εχει καμμια σχεση με αυτα.μην μπερδευεσαι,για τον καθενα μας δεν παιζει ρολο ποσες αμαρτιες μπορει να παρει αλλα ποσες αντεχει να παρει.

 14. avatar kontkrist

  Δεν γνώριζα την ιστορία, αλλά σχεδόν ανατρίχιασα με την έκβαση της.
  Δεν πιστεύω στην βία ωστόσο υποκλίνομαι στα ιδανικά του κάθε ανθρώπου ακόμα και αν τα υπερασπίζεται με τον πιο ακραίο τρόπο και μέσο!

  1. avatar Sonira Sogre

   Αυτό κάνουν κι οι ακραίοι ισλαμιστές. Συμφωνείς και μ΄ αυτούς?

  2. avatar Χριστοδουλος

   και οι τζιχαντιστες για καποια ιδανικα πολεμουν...

   1. avatar PILOT 414

    ΦΙΛΕ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΕ ΚΑΙ SONIRA SOGRE
    MHN TA ΜΠΛΕΚΕΤΕ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΑΓΜΑ.
    ΕΞΑΛΛΟΥ O KONTKRIST ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΣΤΗΝ ΒΙΑ.
    OΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΙΝΤΖΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ....ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΙΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ !!!!!
    ΘΑ ΞΕΡΕΙ ΚΡΗΤΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΜΑΛΛΟΝ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΓΕΡΟΝΤΕΣ ΚΡΗΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΩ ΕΓΩ ΚΑΙ ΠΟΥ Ο ΛΟΓΟΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ.

 15. avatar PILOT 414

  ΕΝΑΣ ΓΕΡΟΝΤΑΣ-ΣΟΦΟΣ- ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΜΟΥ ΕΙΧΕ ΠΕΙ....
  \'\'\'ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΥΠΑΚΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΑΦΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΓΡΑΦΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ\'\'\'

  1. avatar Χρήστος

   Πρώτη το είπε η Αντιγόνη - για άλλους λόγους βέβαια.

   1. avatar PILOT 414

    ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΕΙΧΕ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΓΟΝΗ,ΞΕΡΩ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΤΟ ΕΛΕΓΕ ΓΙΑ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΛΟΓΟ.

   2. avatar PILOT 414

    ΣΩΣΤΑ.

  2. avatar Nintza

   Γι αυτο κλεβουν επιδοτησεις?

   1. avatar PILOT 414

    ΝΙΝΤΖΑ..
    ΕΧΕΙΣ ΚΑΨΕΙ ΕΓΚΕΦΑΛΟ..
    ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΓΝΩΡΙΣΕΙ ΚΡΗΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΛΕΣ [...]

    1. avatar Nintza

     Φυσικα και εχω γνωρισει κρητικους, οι ντοπιοι ειναι οι μεγαλυτεροι μπουρτζοβλαχοι της ελλαδος, και το παιζουνε και καποιοι.
     Αμορφωσια και απαλεψια.

     1. avatar PILOT 414

      ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ..
      ΕΧΩ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

     2. avatar Nintza

      εισαι κρητικος?

     3. avatar PILOT 414

      ΟΧΙ.
      ΗΜΟΥΝ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ ΚΡΗΤΗ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΣΑ ΥΠΕΡΟΧΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.
      ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΛΕΣ ΕΣΥ,ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΝΤΟΥ.
      ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΕΓΛΗΜΑ ΤΙΜΗΣ.
      ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ??
      ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΟ \'ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΩ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ \'\'?

     4. avatar Nintza

      Εγλημα τιμης? μαλλον εσυ εχεις καψει εγκεφαλο με την τρομερη ορθογραφια σου.

     5. avatar PILOT 414

      ΣΟΠΑ ΡΑΙ ...
      ΞΑΙΦΗΓΑΙ ΑΙΝΑ Κ ΚΑΙ ΜΑΣ ΤΙΝ ΕΙΠΑΙΣ ...
      ΤΡΩΜΕΡΩ!!!!
      ΕΞΑΛΛΟΥ Ο ΜΠΟΣΤ ΕΓΙΝΕ ΔΙΑΣΗΜΟΣ ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ
      ΒΡΗΚΕΣ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΕΚΤΟΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΤΡΟΜΕΡΗΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗΣ ΣΟΥ??
      ΝΙΝΤΖΑ...ΜΑΣ ΣΚΟΤΩΣΕΣ ΑΧΑΧΑΧΑ

     6. avatar Αγοράκριτος

      Ζωγράφισες μεγάλε! ΑΦΤΙ ΟΙ ΩΡΘΩΓΡΑΦΟΙΑ ΣΟΥ , ΤΩ ΚΑΤΕΙ ΑΛΛΩ! Θυμάμαι την περίπτωση και είπα οτι στη θέση του θα έκανα το ίδιο κι ας μην είμαι Κρητικός. Όσο για τον φονιά, αφού δεν άντεχε να φάει ξύλο έβγαλε πιστόλι! Ντροπή!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει