Η γαλλική εταιρεία κρυστάλλων Baccarat προχώρησε στο πρώτο της εγχείρημα στο χώρο των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, με τη δημιουργία του Baccarat Hotel & Residences New York, ένα γυάλινο πύργο στην «καρδιά» του Μανχάταν σε πολύ μικρή απόσταση από το περίφημο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της αμερικανικής μεγαλούπολης.

Κι ενώ τα δωμάτια και οι σουίτες του φιλοξενούν τους επισκέπτες του ήδη από τον περασμένο Δεκέμβρη, τα επίσημα εγκαίνια του πολυτελούς ξενοδοχείου θα γίνουν τον ερχόμενο Μάρτη, όπως αναφέρει δημοσίευμα των New York Times.

Όπως θα περίμενε κανείς, στο ξενοδοχείο κυριαρχούν τα κρυστάλλινα στοιχεία. Πολυέλαιοι στο χώρο του μπαρ και στην είσοδο, καθώς επίσης και πολλές απλίκες σε όλους τους χώρους του ξενοδοχείου.

Η γαλλική εταιρεία Gilles & Bossier σχεδίασε τα 114 δωμάτια, στα οποία κυριαρχεί το ξύλο και μεταλλικά στοιχεία, ενώ κασμίρια και custom-made λινά της εταιρείας Mascioni προσδίδουν επιπλέον νότες ιταλικής πολυτέλειας.

Το ξενοδοχείο διαθέτει ακόμη ένα μοντέρνο εστιατόριο γαλλικής κουζίνας, το οποίο διευθύνουν οι σεφ Shea Gallante και Charles Masson και το οποίο έχει συνεργασία με το παριζιάνικο tea house Mariage Frères.

Και για όσους αναρωτιούνται για τις τιμές των δωματίων, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα αυτές ξεκινούν από 899 δολάρια τη βραδιά.