Είναι γνωστή ως η πιο χαρούμενη χώρα στον κόσμο και σε μια προσπάθεια να αποδείξει για ποιο λόγο έχει κερδίσει αυτόν τον «τίτλο», το Μπουτάν έδωσε στη δημοσιότητα μερικές πολύ εντυπωσιακές φωτογραφίες, που αποτυπώνουν την καθημερινότητα στο απομακρυσμένο αυτό βασίλειο.

Ανάμεσα στις φωτογραφίες είναι και μερικές που έχει τραβήξει ο ίδιος ο βασιλιάς του Μπουτάν, όπως αυτή που δείχνει μια ομάδα νεαρών βουδιστών μοναχών, γράφει η MailOnline σε δημοσίευμά της.

Οι φωτογραφίες αυτές προσφέρουν μια ματιά σε μια χώρα που ελάχιστοι έχουν την ευκαιρία να δουν. Μια χώρα, όπου η επιτυχία μετριέται με την ευτυχία και όχι με το ΑΕΠ και όπου η «Ακαθάριστη Εθνική Ευτυχία» (ΑΕΕ) -gross national happiness- είναι πιο σημαντική από τα υλικά αγαθά και τα πλούτη, σημειώνει το ίδιο δημοσίευμα.

Η απόφαση για την απόρριψη του ΑΕΠ και την υιοθέτηση της ΑΕΕ πάρθηκε από το βασιλιά Jigme Singye Wangchuck το 1972, την εποχή που το απομακρυσμένο αυτό βασίλειο των Ιμαλαΐων άνοιγε τις πόρτες του στον τουρισμό.

Από τότε, η χώρα έχει αποκτήσει σχεδόν «μυθικές διαστάσεις», με τους δυτικούς επισκέπτες να ανακαλύπτουν ένα διαφορετικό τρόπο ζωής.

Στις 14 Φεβρουαρίου στη χώρα θα φιλοξενηθεί το πρώτο διεθνές φεστιβάλ, μια 10ημερη διοργάνωση που επικεντρώνεται στις τέχνες και τον πολιτισμό. Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, παραδοσιακοί χορευτές θα παρουσιάσουν την τέχνη τους μαζί με σύγχρονες παραστάσεις από όλον τον κόσμο, ενώ οι επισκέπτες μπορούν να παρακολουθήσουν και ομιλίες σχετικά με τις τελευταίες θεωρίες γύρω από την ευτυχία.