Το island hopping είναι μια από τις πιο δημοφιλείς δραστηριότητες για τους επισκέπτες της Κροατίας. Και δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς το γιατί αν ρίξει μια ματιά στα υπέροχα τιρκουάζ νερά της Αδριατικής. Και ενώ οι περισσότεροι επιλέγουν να επισκεφτούν νησιά περισσότερο γνωστά και δημοφιλή, υπάρχουν πραγματικά διαμαντάκια στα νερά της Αδριατικής που στην κυριολεξία κλέβουν τις εντυπώσεις. Όπως και το πιο απομακρυσμένο Vis, εικόνες του οποίου παραπέμπουν στους παραθαλάσσιους οικισμούς της δικής μας επιβλητικής και συνάμα υπέροχης Μάνης.

Το νησί στην Κροατία με εικόνες που θυμίζουν μανιάτικο τοπίο

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός, μάλιστα, που οι παραγωγοί της ταινίας Mamma Mia αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν και κάποια από τα γυρίσματα της ταινίας εδώ, μετά από εκείνα στη Σκόπελο.

Άγριο και ανέγγιχτο ακόμη από το μαζικό τουρισμό, το Vis είναι το ιδανικό μέρος για μεμονωμένους ταξιδιώτες που αναζητούν προορισμούς για ήρεμη αναζωογόνηση, ζευγάρια που θέλουν να ζήσουν ρομαντικές διακοπές ή οικογένειες που αναζητούν μια απόδραση με βάση τη φύση. Και ενώ τα μεγάλα θέρετρα ή τα ολοκληρωμένα πακέτα διακοπών λείπουν από το Vis, σε αυτό υπάρχουν σε αφθονία πεντακάθαρες παραλίες, γραφικά ψαροχώρια, εκτεταμένοι αμπελώνες και μια πεντανόστιμη τοπική κουζίνα που κρατά το ενδιαφέρον αμείωτο.

Ο χαρακτηρισμός του νησιού ως στρατιωτικής βάσης από τον Τίτο -αποτέλεσε μάλιστα και το αγαπημένο του καταφύγιο- πάγωσε την ανάπτυξη για περισσότερα από 40 χρόνια, επιτρέποντας στη γεωργία και την αλιεία να παραμείνουν οι κυρίαρχες δραστηριότητες.

Το πιο μακρινό νησί της Κροατίας από την ηπειρωτική χώρα παρέμεινε κλειστό για τους ξένους επισκέπτες μέχρι το 1991, ενώ σήμερα έχει αναπτυχθεί τουριστικά, αποτελώντας, μάλιστα, κοινό μυστικό των Κροατών που επιθυμούν μια ήσυχη απόδραση μέσα σε ένα πανέμορφο περιβάλλον.

Τα πέτρινα σπίτια σχεδόν πάνω στη θάλασσα, οι χαρακτηριστικές παραδοσιακές βάρκες που μοιάζουν να αιωρούνται πάνω στα διάφανα νερά και το υπέροχο τιρκουάζ της Αδριατικής δημιουργούν εικόνες που όσοι έχουν επισκεφτεί τη Λακωνική Μάνη σίγουρα αναγνωρίζουν σε κάποιον από τους οικισμούς της, όπως το Λιμένι.

Το ταξίδι για να το προσεγγίσει κανείς από το Σπλιτ με καράβι διαρκεί κάτι παραπάνω από δύο ώρες.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.