Ιδανικός προορισμός για όλες τις εποχές του χρόνου, η Πολύδροσος (μέχρι το 1928 την αποκαλούσαν Σουβάλα) βρίσκεται σε απόσταση 38 χλμ. περίπου από την Αράχωβα.

Χτισμένη στους πρόποδες του ορεινού όγκου, σε υψόμετρο 380 μ., χαρακτηρίζεται για την κεντρική πλατεία με τα πλατάνια, τα cafes και τις γραφικές ταβέρνες, αλλά και την τριπλή πέτρινη βρύση.

Προτεινόμενη διαδρομή, ακόμη και πεζή, αυτή μέχρι τις πηγές της Αγίας Ελεούσας (20 λεπτά περίπου με τα πόδια), ένα μέρος με τρεχούμενα νερά και αμέτρητα πλατάνια.

Στο δρόμο κάντε μια στάση στην εκκλησία της Παληοπαναγιάς, η οποία χρονολογείται από το δεύτερο μισό του 6ου αιώνα. Στα highlights της περιοχής συγκαταλέγεται αδιαμφισβήτητα η πνιγμένη στο καταπράσινο πευκοδάσος Άνω Πολύδροσος (7 χλμ. από την Πολύδροσο) με τα αναστηλωμένα σπίτια και τους προσεγμένους και φιλόξενους ξενώνες.

Μια εξόρμηση εδώ μπορεί να συνδυαστεί ιδανικά με μια εκδρομή στην κοντινή Αγόριανη, το ιστορικό Χάνι της Γραβιάς καθώς και τους οικισμούς της Μαριολάτας και της Βάριανης.