Είστε λάτρεις της διεθνούς μαγειρικής και μέσα από αυτήν ανακαλύπτετε στοιχεία του πολιτισμού της κουλτούρας κάθε τόπου; Ταξιδέψτε στην Ιταλία και παρακολουθήστε μαθήματα μαγειρικής σε μια κομψή έπαυλη του 15ου αιώνα, με δασκάλα σας μια… Ιταλίδα Κόμισσα!

Περνώντας τα καλοκαίρια της στο Βένετο, η κόμισσα Ghislaine Brandolini d’ Adda διοργανώνει μαθήματα μαγειρικής στην πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα της πολυτελούς της κατοικίας, της Villa Casagrande, που μοιράζεται με τον σύζυγό της Annibale.

Το κατάλυμα βρίσκεται σε απόσταση μιας ώρας βόρεια της Βενετίας, στο χωριό Cison di Valmarino και προσφέρει ένα φιλόξενο και οικείο περιβάλλον, σε μια περιοχή γνωστή για τους αμπελώνες της. Στην πραγματικότητα η ίδια δεν συμμετέχει ενεργά στα μαθήματα, αφού το ρόλο των δασκάλων – σεφ έχουν αναλάβει οι Βρετανοί Sarah Roberts και Patrick Obert, ενώ η Ghislaine υποδέχεται τους καλεσμένους της με ένα Bellini και τους ξεναγεί στους χώρους του σπιτιού.

Τα έξι μαθήματα διδάσκονται στα αγγλικά, ενώ δίνεται έμφαση στην προετοιμασία και την δημιουργία πιάτων που θα μπορούσε ο καθένας να μαγειρεύει στο σπίτι του, όπως ριζότο, ζυμαρικά και πιάτα με βάση το κρέας ή τα ψάρια της Αδριατικής.

Κάθε μάθημα θα περιλαμβάνει επτά συνεδρίες στην κουζίνα από την Sophie Braimbridge, τη σεφ του, που είναι ακόμα συγγραφέας και παρουσιάστριας εκπομπών μαγειρικής, της οποίας το βιογραφικό περιλαμβάνει θητεία στο River Café και το Chez Panisse στο San Francesco, αλλά και από τον Giuseppe Silvestri, επικεφαλής σεφ στο Harrods.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης επισκέψεις σε τοπικούς παραγωγούς τυριού και σε κτήματα κρασιού, αλλά και μια ημερήσια εκδρομή στη Βενετία και την ψαραγορά του Rialto. Ταυτόχρονα, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν τη βίλα, που συνδυάζει άψογα την παραδοσιακή αρχιτεκτονική με τις τοιχογραφίες του 19ου αιώνα, τις αντίκες και το σύγχρονο ιταλικό σχεδιασμό.

Διαθέτοντας έναν κήπο με τριανταφυλλιές και πισίνα, θα προσφέρει στιγμές χαλάρωσης και ηρεμίας. Τα μαθήματα έχουν προγραμματιστεί για το διάστημα μεταξύ Ιουνίου και Οκτωβρίου.

Περισσότερα με ένα κλικ εδώ