Παραμύθια για δράκους και πριγκιποπούλες, αφηγήσεις και συναυλίες θα πλημμυρίσουν την όμορφη Κέα, όπου για 11 συνεχόμενη χρονιά, από τις 20 έως και τις 28 Ιουλίου διοργανώνεται η Γιορτή του Παραμυθιού.

Οι ήρωες των παραμυθιών θα ξεπροβάλλουν στις τέσσερις αρχαίες πόλεις του νησιού, στην Καρθαία, την Ποιήεσσα, την Κορησσό και την Ιουλίδα, ενώ οι εκδηλώσεις θα μεταφερθούν και στις ακρογιαλιές, τις πλατείες, τα λιθόστρωτα μονοπάτια, τα αλώνια και της πηγές της Κέας.

«Η Σοφία του κόσμου» θα είναι το κεντρικό θέμα της φετινής γιορτής, την οποία θα ντύσουν με τις φωνές τους και τις ιστορίες τους τριαντατρείς αφηγητές, εκπρόσωποι πέντε Διεθνών Φεστιβάλ.

Αφηγητές, συγγραφείς, μουσικοί, εικαστικοί, από Ελλάδα, Κύπρο, Ιταλία, Σουηδία, Πολωνία, Μεγάλη Βρετανία, Τουρκία και Αλβανία, δίνουν ραντεβού στο νησί για να γιορτάσουν όλοι μαζί το παραμύθι. Κατά τη διάρκεια της Γιορτής θα πραγματοποιηθούν εργαστήρια αφήγησης και λόγου για ενήλικες καθώς και καλλιτεχνικής έκφρασης και δημιουργίας για παιδιά.

Τη Γιορτή Παραμυθιών διοργανώνει το Κέντρο Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών, υπό την αιγίδα και τη στήριξη του Δήμου Κέας, τη συνεργασία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και τη στήριξη του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών.Η αφίσα της 11ης Γιορτής είναι έργο της Γεωργίας Λαζάρου.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα με ένα κλικ εδώ