Η γοητεία της Άγριας Δύσης σε μια πόλη φάντασμα

Εγκαταλειμμένα κτίρια και saloons εδώ και έναν αιώνα - Δείτε τις φωτογραφίες


ΤΑΞΙΔΙΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ
8:13
27/06/2019
Η γοητεία της Άγριας Δύσης σε μια πόλη φάντασμα
1
loading

Πίσω στο 1879 η Bodie ήταν μία από τις πιο ανεπτυγμένες πόλεις στην Καλιφόρνια, καθώς οι κάτοικοί της ασχολούνταν ως επί το πλείστον με την εξόρυξη του χρυσού.

Η ιδιαίτερη ατμόσφαιρά της –αν την επισκεφτεί κανείς από κοντά μέχρι και σήμερα μετά από τόσα χρόνια παραμένει άκρως μυστηριακή– από τα βασικά χαρακτηριστικά της, μαζί με τον κεντρικό δρόμο της, ο οποίος έσφυζε από ζωή και από δεκάδες saloons.

Οι κάτοικοι της πόλης φημίζονταν για τον ανήσυχο χαρακτήρα τους, καθώς ήταν γνωστοί περισσότερο για τους καβγάδες και τους πυροβολισμούς που αντάλλασσαν σχεδόν σε καθημερινή βάση.

Μία δεκαετία, ωστόσο, αργότερα τα ορυχεία άρχισαν να φθίνουν και η πόλη σταδιακά άρχισε να εγκαταλείπεται από τους κατοίκους της, μέχρι που ερημώθηκε ολοκληρωτικά.

Το παράδοξο της ιστορίας είναι ότι τα κτίριά της έχουν διατηρηθεί σε πολύ καλή κατάσταση, με αποτέλεσμα να χαρακτηριστεί ως εθνικό, ιστορικό ορόσημο για την πολιτεία της Καλιφόρνια.

Όπως μπορεί να παρατηρήσει κανείς και από τις φωτογραφίεςμ, η γοητεία της Άγριας Δύσης είναι παντού εμφανής, μαγεύοντας τους επισκέπτες της πόλης έναν αιώνα και κάτι μετά.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar σουρταφερτας

    ε δε το φανταζομουνα ποτε οτι υπαρχει ακομα κατι πραγματικο απο τη δυση που εχουμε γνωρισει μεσα απο τις ταινιες

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει