Μια πόλη που κάποτε έσφυζε από ζωή σήμερα «καταπίνεται» σιγά σιγά από την έρημο της Ναμίμπια, στο νοτιοδυτικό τμήμα της Αφρικής, από την πλευρά του Ατλαντικού.

Η πόλη Kolmanskop, λοιπόν, αποτέλεσε κατοικία για πολλούς Γερμανούς ανθρακωρύχους στις αρχές του 1900, καθώς η περιοχή είχε τεράστια αποθέματα διαμαντιών.

Με αυτά να λιγοστεύουν σιγά σιγά, μέχρι που εκμηδενίστηκαν εντελώς, οι εργάτες που ζούσαν εδώ άρχισαν αν την εγκαταλείπουν, συνεχίζοντας πιο νότια την πορεία τους ώστε να εξασκήσουν αλλού το επάγγελμά τους.

Έτσι, η πόλη ερημώθηκε και σήμερα αποτελεί σημείο με έντονο τουριστικό ενδιαφέρον από τους επισκέπτες της ευρύτερης περιοχής με τις εικόνες από τα κτήρια που έχει «καταπιεί» η έρημος να συγκλονίζουν τους πάντες.

Η ιστορία της Kolmanskop ήταν πολύ σύντομη καθώς μέσα σε 40 χρόνια δημιουργήθηκε και εν συνεχεία εγκαταλείφθηκε. Μάλιστα, το 1980 μια μεταλλευτική εταιρεία δημιούργησε ολόκληρο μουσείο προκειμένου να μείνει ζωντανή η μνήμη της πόλης.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.