Αυθεντικές διακοπές στην Ηρακλειά

Εκεί που ο χρόνος σταματά και το καλοκαίρι σε κάνει δικό του - Δείτε τις φωτογραφίες


ΤΑΞΙΔΙΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ
7:19
12/07/2018
Αυθεντικές διακοπές στην Ηρακλειά
2
loading

Όταν λέμε αυθεντικές διακοπές εννοούμε το διάλειμμα εκείνο που σε κάνει να επιστρέφεις στη βάση σου έχοντας ξεχάσει το password για τον υπολογιστή σου ή το pin του κινητού σου. Διακοπές που σου επιτρέπουν να αποκοπείς σχεδόν από οτιδήποτε έκανες τον χειμώνα, να χαλαρώσεις, να νιώσεις ένα με τον προορισμό σου.

Ένας τέτοιος προορισμός είναι η Ηρακλειά, το δυτικότερο νησάκι στο σύμπλεγμα των Μικρών Κυκλάδων. Σε απλούς αριθμούς: 18 τετραγωνικά χιλιόμετρα, μία ώρα από τη Νάξο, δύο οικισμοί, η Χώρα και ο Άγιος Γεώργιος.

Δεν υπάρχουν αμέτρητες επιλογές για εστιατόρια και μπαρ, αλλά δεν θα σου λείψουν. Η Ηρακλειά θα σε φέρει στους ρυθμούς της και θα αρκείσαι στα πολύ απλά πράγματα, σε αυτά που ήρθες εδώ να βρεις. Με το μαγιό και τις σαγιονάρες, αν θέλεις, θα κινείσαι από το πρωί έως το βράδυ σε παραλία, εστιατόριο, καφέ μπαρ και πάλι από την αρχή. Και θα είσαι ευτυχισμένος.

Χωρίς να βγεις από την απολαυστική θερινή ραστώνη, στην οποία σε υποβάλλει το νησί, κάνε μία επίσκεψη στο εκπληκτικό σπήλαιο του Αϊ – Γιάννη, το μεγαλύτερο των Κυκλάδων. Ο μύθος λέει πως από τις πέτρες που πετούσε ο Πολύφημος στον Οδυσσέα από το σπήλαιο αυτό δημιουργήθηκαν οι δύο βραχονησίδες της Ηρακλειάς, τα λεγόμενα Αβελονήσια.

Από την κορυφή του λόφου Πάπας μπορείς να θαυμάσεις την ακτογραμμή του νησιού αλλά και την πανδαισία των νησιών που το περιβάλλουν. Στην Αλιμιά, σε βάθος περίπου 7 μέτρων, βρίσκεται βυθισμένο γερμανικό υδροπλάνο, που είχε καταρριφθεί κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

ΗΡΑΚΛΕΙΑ ΗΡΑΚΛΕΙΑ ΗΡΑΚΛΕΙΑ ΗΡΑΚΛΕΙΑ ΗΡΑΚΛΕΙΑ ΗΡΑΚΛΕΙΑ ΗΡΑΚΛΕΙΑ

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar lathe viosas Α

    " ΖΗΣΕ ΚΡΥΦΑ " Έπαινος ή Ψόγος ;
    ΟΠΑΔΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΥΟ.......!!!

  2. avatar athina8888

    Πανέμορφο!!!!!!!!!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει