Χτισμένος πριν από 900 χρόνια περίπου από τον William the Conqueror, ο Πύργος του Λονδίνου -η επίσημη ονομασία του είναι Βασιλικό Παλάτι και Φρούριο της Αυτής Μεγαλειότητας- είναι ένα ιστορικό κάστρο στη βόρεια όχθη του Τάμεση στο κεντρικό Λονδίνο.

Αρχικά το κάστρο ήταν το κέντρο της μοναρχικής εξουσίας, αλλά και ένα καταφύγιο για την βασιλική οικογένεια σε ταραγμένες περιόδους. Αργότερα, μετατράπηκε σε μια τρομερή φυλακή, όπως επίσης και σε αποθήκη όπλων και πολύτιμων αντικειμένων.

Πρόκειται για ένα από τα σημεία αναφοράς για την πρωτεύουσα της Μεγάλης Βρετανίας, το οποίο αποτελεί, επίσης, και ένα από τα πιο στοιχειωμένα κτίρια στη χώρα, ίσως λόγω του αριθμού των διάσημων ατόμων που λέγεται ότι εξακολουθούν να «κατοικούν» στα τείχη του.

Το πιο διάσημο βασιλικό φάντασμα μέσα στον μεγάλο πύργο του κτίσματος δεν είναι κανένα άλλο από την ίδια τη βασίλισσα Άννα Μπολέιν, η οποία εκτελέστηκε το 1536. Αν και παρέμεινε παντρεμένη για μόλις τρία χρόνια με τον βασιλιά Χένρι VIII, παραμένει μία από τις πιο γνωστές βασίλισσες της Αγγλίας λόγω της τραγικής της ιστορίας. Αποκεφαλίστηκε μετά από εντολή του ίδιου της του συζύγου για μοιχεία (ή για το γεγονός ότι γέννησε κόρη και όχι γιο όπως επιθυμούσε ο βασιλιάς) μέσα στον Πύργο.

Το πνεύμα της λέγεται ότι έχει παρατηρηθεί -είτε ακέφαλο είτε με το κεφάλι της- τόσο στον Πράσινο Πύργο, έναν χώρο μέσα στο συνολικότερο συγκρότημα του Πύργου του Λονδίνου, όπου πραγματοποιήθηκε και ο αποκεφαλισμός της, όσο και στο παρεκκλήσι μέσα στο Λευκό Πύργο.

Επιπλέον, η κυρία Αρμπέλα Στιούαρτ, αιχμαλωτίστηκε στον Πύργο του Λονδίνου μόνο και μόνο επειδή παντρεύτηκε χωρίς την άδεια του Βασιλιά Τζέιμς, έχει επίσης αναφερθεί ότι στοιχειώνει τη δομή του Queen’s House στον Πράσινο Πύργο στον Πύργο του Λονδίνου.

Εκτός από αυτές τις δύο περιπτώσεις που είναι και οι πιο γνωστές, σύμφωνα με όσα αναφέρει το ranker.com, στον Πύργο του Λονδίνου έχουν παρατηρηθεί και πολλές άλλες περιπτώσεις παραφυσικής δραστηριότητας που δεν περιλαμβάνουν βασιλικές φιγούρες. Ανάμεσά τους, η λεγόμενη «Λευκή Κυρία», που συχνά φαίνεται να χαιρετίζει από ένα παράθυρο, καθώς και ένα ζευγάρι παιδιών που περιπλανιούνται στις αίθουσες κρατώντας το ένα το χέρι του άλλου.