Έχει συνδυάσει άρρηκτα το όνομά του με έναν από τους πιο κοσμοπολίτικους χειμερινούς προορισμούς. Το χιονοδρομικό κέντρο του Παρνασσού και η Αράχωβα κάθε χρόνο πλημμυρίζουν από κόσμο, κυρίως κατά την διάρκεια των Σαββατοκύριακων και της εορταστικής περιόδου, με άλλους να τα επιλέγουν για να απολαύσουν το αγαπημένο τους χειμερινό σπορ και άλλους να προτιμούν το «δίδυμο» για ένα αναζωογονητικό διήμερο.

Αυτή η χρονιά, ωστόσο, δεν θα είναι η ίδια. Το μεγαλύτερο και αρτιότερο από άποψη οργάνωσης και υποδομών χιονοδρομικό κέντρο σε ολόκληρη τη χώρα, που συναντάται σε υψόμετρο 1.600-2.260 μέτρων και είναι ανοιχτό για το κοινό από Δεκέμβριο μέχρι και Μάιο (καιρού επιτρέποντος), φέτος δεν θα λειτουργήσει και θα απολαύσει το ολόλευκο χιονισμένο τοπίο του πιο έρημο και μόνο από ποτέ.

Τα πρώτα χιόνια αποτελούν γεγονός στο πιο διάσημο χιονοδρομικό της χώρας, όπως φαίνεται και από τα πλάνα της ομάδας Up Stories, ωστόσο η μοναξιά και η ερήμωση που γίνονται άμεσα αντιληπτές είναι πιο αποκαρδιωτικές και μελαγχολικές από ποτέ.

Στο βίντεο, εκτός από το χιονοδρομικό, μπορεί να απολαύσει κανείς πλάνα από το αλπικό χωριό Λιβάδι, καθώς και από την Αράχωβα, όπως δεν την έχει ξαναδεί κανείς. Ήρεμη και ήσυχη.