Όσοι αναζητούν απόλυτη ιδιωτικότητα και δεν θέλουν να έχουν πολλά πολλά με το προσωπικό του ξενοδοχείου, τότε το The Weird Hotel (στα ιαπωνικά αποκαλείται Henn na Hotel) στην πόλη Sasebo, στο νοτιοδυτικό τμήμα της Ιαπωνίας, θα αποτελέσει σίγουρα κίνητρο για να ταξιδέψουν μέχρι την χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Η πρωτοτυπία σε αυτό το ξενοδοχείο είναι το γεγονός ότι οι υπάλληλοί του είναι… ρομπότ. Ένα αγγλόφωνο ρομπότ- δεινόσαυρος και μία κοπέλα- ρομπότ για όσους μιλάνε ιαπωνικά, υποδέχονται τους πελάτες στη ρεσεψιόν για το check in, την ώρα που ένα ανθρωπόμορφο ρομπότ- μπάτλερ σε κάθε δωμάτιο δίνει συμβουλές για κοντινά εστιατόρια και events.

Ακόμη και η μεταφορά των αποσκευών από τη ρεσεψιόν στο δωμάτιο του κάθε πελάτη πραγματοποιείται με αυτοποιημένο καροτσάκι, ενώ για την είσοδό του ο πελάτης στο δωμάτιό του δεν θα χρειαστεί κλειδί καθώς έχει εφαρμοστεί η τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου, στη θέση των τυποποιημένων ηλεκτρονικών κλειδιών.

Η μοναδική ανθρώπινη παρουσία στο ξενοδοχείο είναι η καμαριέρα, ενώ από κάμερες παρακολούθησης το προσωπικό ασφαλείας παρακολουθεί ότι όλα λειτουργούν ρολόι στο ξενοδοχείο και ότι κανένας πελάτες δεν έχει κάποιο πρόβλημα.