Εκεί, όπου κατοικούν οι νεράιδες

Ανακαλύψτε τους καταρράκτες της Νεμούτα - Δείτε τις φωτογραφίες


ΤΑΞΙΔΙΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ
7:27
21/09/2019
Εκεί, όπου κατοικούν οι νεράιδες
3
loading

Σύμφωνα με τη μυθολογία, ο θεός Πάνας έπαιζε με τον αυλό του στα γορτυνιακά ποτάμια και χόρευε με τις Δρυάδες, τις Αμαδρυάδες και τις Νεράιδες. Ανάμεσα στους ποταμούς ήταν και ο Ερύμανθος, ο οποίος  πηγάζει από το ομώνυμο βουνό και καταλήγει στον Αλφειό. Και στη διαδρομή του κρύβει ένα «μυστικό», που το γνωρίζουν μόνο οι… νεράιδες.

Εκεί, λοιπόν, στα όρια των νομών Ηλείας, Αχαΐας και Αρκαδίας, βρίσκεται η άγνωστη στους πολλούς Νεμούτα. Ένα χωριό που ανήκει στο νομό Ηλείας και είναι κτισμένο σε υψόµετρο 560 μέτρων, δίπλα στον Ερύµανθο ποταμό. Η Νεμούτα κρύβει ένα από τα ωραιότερα μέρη, τους εντυπωσιακούς καταρράκτες, δίπλα στο φαράγγι του Ερύμανθου.

Πρόκειται για οκτώ καταρράκτες με διαφορετικά ύψη, στη ρεματιά του Χαρατσαρίου. Με αφετηρία τη Νεμούτα, η διαδρομή περνά μέσα από πανέμορφα τοπία και καταλήγει στους εντυπωσιακούς καταρράκτες και το ατμοσφαιρικό φαράγγι. Εκεί, οι περιηγητές θα «συναντήσουν» και τα χνάρια του Ηρακλή, αφού σύμφωνα µε τη μυθολογία, στην περιοχή αυτή πραγματοποίησε τον τέταρτο άθλο του, σκοτώνοντας τον Ερυμάνθιο Κάπρο.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
 1. avatar Νέρια

  Ονειρικό !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Στην αρχική φωτογραφία νόμιζα ότι είναι στο εξωτερικό.

 2. avatar hhhhhhh

  ΠΩΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΨΑΝΕ ΚΙ ΑΥΤΟ. ΑΜΑ ΤΟ ΠΑΡΟΥΝ ΧΑΜΠΑΡΙ......

 3. avatar alexandros 43

  ~ Δυό λέξεις μόνο: παραμυθένιο σκηνικό! Κάποιους από τους καταρράκτες της Νεμούτας μπορούμε να δούμε και εδώ https://www.youtube.com/watch?v=n6z5GUfkeqo σε ένα καταπληκτικό βίντεο.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει