Στους καταρράκτες των Κυθήρων το ειδυλλιακό τοπίο πάει κόντρα στο θρύλο

Ανακαλύψτε τους καταρράκτες της Φόνισσας ή Νεράιδας - Δείτε τις φωτογραφίες


ΤΑΞΙΔΙΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ
7:23
19/03/2019
Στους καταρράκτες των Κυθήρων το ειδυλλιακό τοπίο πάει κόντρα στο θρύλο
2
loading

Μπορεί να μοιάζει με κοινότυπο το «επίγειος παράδεισος», όμως, αντικρίζοντας τους Καταρράκτες της Φόνισσας ή Νεράιδας, στα Κύθηρα, δεν σου έρχονται άλλες λέξεις για να περιγράψουν το τόσο ειδυλλιακό και όμορφο τοπίο. Η αλήθεια είναι πως στο νησί της Αφροδίτης οι ομορφιές είναι πολλές, όμως, οι καταρράκτες είναι ξεχωριστοί. Τόσο για το σκηνικό που τους περιβάλλει, όσο και για το θρύλο που τους συνοδεύει.

Λέγεται, λοιπόν, ότι το όνομα καταρράκτες της Φόνισσας το πήραν από έναν φόνο που έγινε εκεί. Δυο γυναίκες, λέει ο θρύλος, μάλωναν στην κορυφή του γκρεμού απ’ όπου πέφτει το νερό. Έσπρωξε η μία την άλλη κι εκείνη έπεσε και σκοτώθηκε. Βέβαια, είναι πιο γνωστοί ως ο καταρράκτης της Νεράιδας και σίγουρα το υπέροχο σκηνικό δικαιολογεί το όνομα, καθώς όταν βρίσκεσαι εκεί, θαρρείς πως από κάπου θα ξεπηδήσει η νεράιδα του παραμυθιού.

Οι καταρράκτες βρίσκονται κοντά στο χωριό Μυλοπόταμος, σε ένα μέρος με τροπικό πράσινο και πανέμορφα γεφύρια. Θεόρατα πλατάνια, δρομάκια και ρυάκια μέσα σε μία ρεματιά συνθέτουν ένα μοναδικό σκηνικό. Ένα τοπίο φυσικού κάλλους.

Τα νερά πέφτουν από ύψος 20 μέτρων σχηματίζοντας μία μικρή καταπράσινη λίμνη. Λίγο πιο πέρα βρίσκονται οι εγκαταλελειμμένοι νερόμυλοι, αλλά κι  άλλες λιμνούλες που ολοκληρώνουν το παραμυθένιο σκηνικό.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Μικρό

    Αλλά ωραίο

    1. avatar Parathinalos

      Αμ μάλλον δεν το έχεις περπατήσει όλο το μέρος, έχει και άλλα πιο μέσα απλά θέλει περπάτημα. Και μετά καταρρίχηση στην παραλία Καλάμι όπου εκεί καταλήγουν τα νερά του καταρράκτη.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει