Ανακαλύψτε τους εντυπωσιακούς καταρράκτες Δρυμώνα

Οι άγνωστες ομορφιές της βόρειας Εύβοιας - Δείτε τις φωτογραφίες


ΤΑΞΙΔΙΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ
7:23
22/01/2019
Ανακαλύψτε τους εντυπωσιακούς καταρράκτες Δρυμώνα
2
loading

Έναν μεγάλο πλούτο φυσικής ομορφιάς κρύβει το βόρειο κομμάτι της Εύβοιας, που όποιος τον ανακαλύπτει, μένει να θαυμάζει τις μοναδικές εικόνες που απλώνονται μπροστά του. Ένα από τα κομμάτια του παζλ που συνθέτουν το υπέροχο φυσικό σκηνικό της βόρειας Εύβοιας, είναι και οι καταρράκτες Δρυμώνα.

Οι άγνωστοι στους πολλούς, καταρράκτες βρίσκονται ανάμεσα στο ομώνυμο χωριό και την Κερασιά, στα 620 μέτρα. Το σημείο είναι κοντά στο Μοναστήρι του Οσίου Δαυίδ, 20 χιλιόμετρα από τις Ροβιές και 25 από τη Λίμνη.

Ο μεγαλύτερος από τους καταρράκτες έχει ύψος 15 μέτρων, ενώ οι μικρότεροι συμβάλλουν στο εντυπωσιακό σκηνικό. Η διαδρομή «ακολουθεί» τον ποταμό Σηπιά και έχει μήκος περίπου δύο χιλιομέτρων, πριν καταλήξει στους εντυπωσιακούς καταρράκτες και τις μικρές λίμνες που σχηματίζουν.

Η βόλτα είναι πολύ ευχάριστη και το τοπίο ειδυλλιακό. Το δασαρχείο έχει διαμορφώσει τουριστικά την περιοχή, με μικρό δίκτυο μονοπατιών, γέφυρες και παγκάκια. Τα πυκνά δάση της περιοχής, με έλατα και μαύρη πεύκη εμπλουτίζονται, πλησιάζοντας στους καταρράκτες, με πλατάνια, βελανιδιές και κουμαριές.

Επίσης, αν ακολουθήσετε το μονοπάτι που περνά μέσα από το δάσος και φτάνει στην ψηλότερη κορυφή του όρους Ξηρού, στα 990 μέτρα, η θέα που απλώνεται μπροστά σας θα σας ενθουσιάσει.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar alexandros 43

    Μικρός, πανέμορφος και πολύ εύκολα προσβάσιμος ο μεγαλύτερος από τους καταρράκτες Δρυμώνα τον οποίο μπορούμε να δούμε και εδώ https://www.youtube.com/watch?v=ZEDtQqfF8SI σε ένα υπέροχο εναέριο (από drone) βίντεο.

  2. avatar Dr. Sheldon Cooper

    Μπράβο μπηστ για το άρθρο που αναδεικνύει τα μερη μας! Fun fact. Μεχρι πριν 25 χρόνια το μέρος ηταν γενικά άγνωστο, εκτός των ντόπιων. Το τι ξύλο έχουμε φάει οταν πιτσιρίκια το σκαγαμε στα κρυφα για να βουτήξουμε στη "βωθανα", δε περιγράφεται. Οι "πολιτισμενοι" του κάμπου (Λιμνη, Ροβιες) μας χλευαζαν εμας τους "βλαχους" του βουνου, οταν αναφεραμε τα καλοκαιρινά μας μπανια στις βωθανες. Τωρα βέβαια σχεδόν πάντα αναφέρονται οι Καταρράκτες Δρυμωνα - 20 χιλιόμετρα απο τη Λιμνη Ευβοίας..... Ποιοι είναι οι βλάχοι τωρα ρε πασταδες?

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει