Οι άγνωστοι καταρράκτες της Βοιωτίας

Δείτε τις φωτογραφίες από το χωριό Πέτρα


ΤΑΞΙΔΙΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ
7:19
06/12/2018
Οι άγνωστοι καταρράκτες της Βοιωτίας
6
loading

Έναν κρυμμένο θησαυρό «κρύβει» η Βοιωτία, τον οποίο οι περισσότεροι έχουν ξεκινήσει να ανακαλύπτουν τα τελευταία χρόνια. Είναι οι καταρράκτες της Πέτρας, που βρίσκονται λίγο έξω από το ομώνυμο χωριό του δήμου Αλιάρτου.

Οι ντόπιοι, λένε ότι είναι οι ψηλότεροι καταρράκτες στην Ελλάδα. Αν ισχύει αυτό, δε μπορούμε να το γνωρίζουμε, όμως, σίγουρα το ύψος τους είναι εντυπωσιακό, όπως και το σκηνικό γύρω από αυτούς.

Στην πραγματικότητα, πρόκειται για έναν καταρράκτη που πέφτει με ορμή, από την πλαγιά του Ελικώνα, σχηματίζοντας προς το τέλος της διαδρομής του δυο μικρότερους καταρράκτες. Το σκηνικό είναι μαγευτικό, σχεδόν παραμυθένιο και για καιρό παρέμενε άγνωστο σε πολύ κόσμο.

Πριν λίγα χρόνια, ο δήμος Αλιάρτου προχώρησε στην ανάπλαση του τοπίου κι έτσι αυτός, ο «κρυμμένος» θησαυρός αρχίζει σιγά σιγά να παίρνει τη θέση του στα μέρη της Ελλάδας με τη φυσική ομορφιά, που αξίζει κανείς να επισκεφτεί.

Και να παρασυρθεί σε ένα μαγικό ταξίδι, που ούτως ή άλλως σού προσφέρουν οι καταρράκτες με τους θρύλους για τις νεράιδες και τα ξωτικά, που κουβαλούν αιώνες τώρα.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

6
σχόλια
 1. avatar Φωτογραφία

  Μακριά από τους καταρράκτες αυτούς . Όλο νερόφιδα

 2. avatar Alexandros 43

  Μικρός αλλά όμορφος, εύκολα προσβάσιμος και πολύ προσεγμένος (από τον Δήμο) ο καταρρακτης της Πέτρας που μπορούμε να δούμε και εδώ https://www.youtube.com/watch?v=v83e69TIZSA σε ένα όμορφο βίντεο από drone.

  1. avatar ΠΡΟΔΟΤΗΣ

   Είναι το επάγγελμά σου αυτό?

   1. avatar τριαλαρο

    μάλλον ρε φίλε, σε όλες τις περιοχές εντός ελλάδας, έχει έτοιμο κα βιντεακι από ντροουν

   2. avatar Alexandros 43

    Οχι, ούτε τα βίντεο είναι δικά μου.

   3. avatar Λυκοποιμενας

    Ναι

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει