Νερά που τρέχουν ορμητικά μέσα σε ένα υπέροχο και καταπράσινο τοπίο, που μοιάζει εντελώς ονειρικό, κι όμως είναι 100% πραγματικό. Εντυπωσιακά φυσικά σκηνικά βγαλμένα από παραμύθι συνθέτουν κάποια από τα πιο συγκλονιστικά φωτογραφικά κλικ στη χώρα.

Ακολουθούν εικόνες απίστευτου φυσικού κάλλους, από κάποιους από τους πιο εντυπωσιακούς και χαρακτηριστικούς καταρράκτες σε διάφορα σημεία της Ελλάδας. Από την Ημαθία και το Κιλκίς, μέχρι την Ευρυτανία και τη Μεσσηνία, η χώρα μας κρύβει πραγματικούς φυσικούς θησαυρούς που αξίζει κανείς να ανακαλύψει και να θαυμάσει από κοντά.

Νάουσα, Ημαθία

Μία από τις πιο όμορφες πόλεις της Μακεδονίας και η μοναδική Ηρωική Πόλη της Ελλάδας, η Νάουσα αποτελεί πραγματική, ταξιδιωτική εμπειρία για όσους την επιλέξουν. Χτισμένη στους πρόποδες του Βερμίου διαθέτει έναν απίστευτο φυσικό πλούτο, με πυκνά δάση με κωνοφόρα δέντρα και οξιές και άφθονα νερά που καταλήγουν στην πόλη.

Αδιαμφισβήτητα ένα από τα πιο όμορφα αξιοθέατά της οι καταρράκτες που σχηματίζονται από τα τρεχούμενα νερά της Αραπίτσας, το ποτάμι που διασχίζει την πόλη, τόσο στην είσοδο της πόλης όσο και στο καταπράσινο και ονειρικό πάρκο του Αγίου Νικολάου.

Έδεσσα, Πέλλα

Συνώνυμοι με την Έδεσσα, οι καταρράκτες της πόλης αποτελούν ένα από τα πιο διάσημα αξιοθέατά της. Οι καταρράκτες βρίσκονται στην άκρη του βράχου σε ένα μοναδικό γεωπάρκο με 12 καταρράκτες, σμιλεμένο από το νερό, που του έχουν δώσει το όνομα «φρύδι της πόλης». Οι δύο είναι μεγάλοι, ορατοί κι επισκέψιμοι προσφέροντας μία μοναδική ατμόσφαιρα, βγαλμένη από τα παραμύθια με τις νεράιδες των Καταρρακτών.

Ο πιο γνωστός, μεγαλύτερος και σίγουρα ο πιο εντυπωσιακός είναι ο Κάρανος. Πήρε το όνομα του από τον πρώτο Μακεδόνα Βασιλιά του Κάρανου, ενώ έχει ύψος πάνω από 70μ. και στέκεται θαρρείς σαν υδάτινη κολώνα, μέσα στην καρδιά του γεωπάρκου. Βρίσκεται πολύ κοντά στο κέντρο της πόλης και αποτελεί τον βασικό πόλο έλξης των επισκεπτών.

Πάντα Βρέχει, Ευρυτανία

Ένα από τα πιο συγκλονιστικά και εντυπωσιακά σημεία στο νομό της Ευρυτανίας, το φαράγγι Πάντα Βρέχει, μεταξύ των χωριών Δολιανά και Ροσκά. Οι λάτρεις της φύσης, και όχι μόνο, εντυπωσιάζονται από το συγκλονιστικό φυσικό σκηνικό ολόγυρά τους. Οι όμορφοι καταρράκτες δημιουργούνται από την προσπάθεια των παγωμένων νερών που έρχονται από το απόκρημνο βουνό της Καλιακούδας να γίνουν ένα με τα νερά του Κρικελιώτη ποταμού, βρίσκοντας διέξοδο από τις πηγές στις κορυφές του φαραγγιού.

Η αίσθηση της συνεχούς τεχνητής βροχής είναι εμφανής, καθώς το μεγάλο ύψος των καταρρακτών δεν επιτρέπει τη συνεχή και συμπαγή ροή των νερών. Έτσι, δημιουργείται μια μεγάλη ακτίνα από μικρές και μεγάλες σταγόνες, δημιουργώντας ένα μαγευτικό τοπίο!

Πολυλίμνιο, Μεσσηνία

Ένα πραγματικά ονειρικό σκηνικό με καταρράκτες και λιμνούλες περιβαλλόμενο από ελαιώνες και αμπέλια, συναντάται στο κεντρικό τμήμα του νομού Μεσσηνίας, κοντά στην κοινότητα της Χαραυγής (34 χλμ. από την Καλαμάτα). Ο φυσικός αυτός παράδεισος δημιουργείται από τα νερά του ποταμού Κάδη, που τρέχουν ανάμεσα από τα κοφτερά βράχια του φαραγγιού, πέφτοντας στην επιφάνεια της λίμνης από ύψος 25 μέτρων.

Στις μεγαλύτερες λίμνες που θα συναντήσετε στην περιοχή όπως είναι η Κάδη και η Μαυρολίμνα, μπορείτε να απολαύσετε (κατά το καλοκαίρι) δροσιστικές βουτιές στα κρυστάλλινα νερά τους. Στην ευρύτερη περιοχή έχουν δημιουργηθεί ξύλινα τραπέζια για πικ νικ καθώς και γεφυρούλες για να διευκολύνεται η πρόσβαση στις λίμνες.

Δρυμώνας, Εύβοια

Ένα υπέροχο φυσικό σκηνικό ανακαλύπτει ο επισκέπτης στη Βόρεια Εύβοια, μεταξύ του χωριού Δρυμώνα και Κερασιά. Ο λόγος για τους μυστικούς καταρράκτες του Δρυμώνα, κοντά στο μοναστήρι του Οσίου Δαυίδ, σε απόσταση 20 χλμ. από τις Ροβιές. Ο μεγαλύτερος από αυτούς μετρά ύψος 15 μέτρων, ενώ για να καταλήξουν εδώ τα νερά του ποταμού Σηπιά ακολουθούν μία διαδρομή σε ένα πανέμορφο φυσικό σκηνικό δύο χιλιομέτρων.

Σκρα, Κιλκίς

Στο βορειοδυτικό τμήμα του νομούς Κιλκίς, έξω από το ιστορικό χωριό Σκρα, στις πλαγιές του Πάικου, ο επισκέπτης συναντά ένα σκηνικό που μοιάζει βγαλμένο από παραμύθι. Στο δρόμο που συνδέει το χωριό με τον Αρχάγγελο, μέσα στο πυκνό δάσος, εντοπίζονται οι «κρυμμένοι» καταρράκτες που συναρπάζουν με την εκπληκτική ομορφιά και το υπέροχο θέαμά τους.

Καταρράκτες σε διάφορα μεγέθη σχηματίζονται από το νερό που πέφτει με ορμή, με τη βουή του να εξαφανίζει κάθε άλλο ήχο. Τα δεκάδες ρυάκια του όρους Πάικου καταλήγουν στους καταρράκτες του Σκρα κι από εκεί, τα κρυστάλλινα νερά πέφτουν στο σημείο δημιουργώντας την πανέμορφη αυτή λίμνη.

Πέτρα, Βοιωτία

Οι καταρράκτες της Πέτρας, λίγο έξω από το ομώνυμο χωρίο στο δήμο Αλιάρτου στη Βοιωτία, αποτελούν μια ευχάριστη έκπληξη για τον επισκέπτη της περιοχής. Πρόκειται για έναν καταρράκτη με εντυπωσιακό ύψος (οι ντόπιοι ισχυρίζονται ότι πρόκειται για τους ψηλότερους στη χώρα) που προς το τέλος της διαδρομής του σχηματίζονται δύο επιμέρους μικρότεροι καταρράκτες.