Η λίμνη που «γεννήθηκε» από έναν σεισμό και πήρε το όνομα της από μία Νύμφη

Η πανέμορφη λίμνη Καϊάφα στην Ηλεία - Δείτε τις φωτογραφίες


ΤΑΞΙΔΙΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ
7:35
23/02/2019
Η λίμνη που «γεννήθηκε» από έναν σεισμό και πήρε το όνομα της από μία Νύμφη
2
loading

Λέγεται πως «γεννήθηκε» από έναν μεγάλο σεισμό τον 6 αι. π.Χ. ενώ πήρε το όνομά της από μία Νύμφη την Καλλιάφεια, που ζούσε στο σπήλαιο Ανιγρίδων Νυμφών. Εκεί ζούσαν και οι νύμφες Πηγαία και Ίασις, και στην τελευταία αποδιδόταν και η ιαματική ιδιότητα των νερών.

Ο λόγος, λοιπόν, για τη λίμνη Καϊάφα, έναν από τους σημαντικότερους υδροβιότοπους της Ηλείας, η οποία βρίσκεται δίπλα στη θάλασσα ενώ διαθέτει και ιαματικά νερά.

Η έκτασή της φτάνει τα 1.500 στρέμματα, ενώ κάποτε κάλυπτε 4.000 στρέμματα. Το μήκος της φτάνει τα 3 χιλιόμετρα και το βάθος τα 2 μέτρα. Στις όχθες της βρίσκεται η ομώνυμη λουτρόπολη, ενώ μέσα στη λίμνη βρίσκεται και το νησάκι της Αγίας Αικατερίνης.

Η λίμνη Καϊάφα αποτελεί, επίσης, ένα από τα εννέα καλύτερα μέρη στον κόσμο για θαλάσσιο σκι, αφού οι συνθήκες που προσφέρει είναι οι ιδανικότερες για το συγκεκριμένο σπορ.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar m.m.

    H οποία με Π.Δ. έχει χαρακτηριστεί λιμνοθάλασσα...
    Στο νησάκι της Αγ. Αικατερίνης λειτουργεί και ξενοδοχείο.

  2. avatar Alexandros 43

    Πανέμορφος προορισμός η λίμνη Καϊάφα που μπορούμε να δούμε και εδώ https://www.youtube.com/watch?v=EUusIC1WBEs&t=74s σε ένα καταπληκτικό εναέριο (από drone) βίντεο.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει