Είναι γεγονός ότι ένα ταξίδι με αεροπλάνο δεν είναι και πολύ εύκολη υπόθεση. Ειδικά για όσους δεν τρέφουν ιδιαίτερες σχέσεις με τα ύψη. Για να μην επιβαρύνετε, λοιπόν, τόσο την δική σας όσο και την κατάσταση των συνεπιβατών σας αποφύγετε τα παρακάτω πέντε λάθη, που συνήθως κάνουν οι περισσότεροι, και απολαύστε ένα άνετο και ευχάριστο ταξίδι.

Να φοράτε αρώματα

Σε έναν τόσο μικρό και κλειστό χώρο που συνωστίζονται δεκάδες άνθρωποι είναι μάλλον υπερβολικό να έχετε παρφουμαριστεί σαν να βγαίνατε σε ραντεβού. Καλύτερα να αποφύγετε το άρωμά σας, ειδικά αν είναι ιδιαιτέρως έντονο, για όσο κρατάει το ταξίδι.

Να σηκώνεστε συνεχώς από την θέση

Αν δεν θέλετε να γίνετε ο ενοχλητικός συνεπιβάτης που κανείς δεν θέλει να κάθεται δίπλα του, περιορίστε τις φορές που θα σηκωθείτε από την θέση σας. Σε αντίθετη περίπτωση, αν γνωρίζετε εκ των προτέρων ότι θα χρειαστεί να σηκωθείτε περισσότερο από μία φορές φροντίστε να κλείσετε την θέση στο διάδρομο.

Να καταναλώσετε πολύ αλκοόλ

Κανείς δεν είπε ότι απαγορεύεται να πιείτε ένα ποτηράκι για να χαλαρώσετε, πριν ή κατά την διάρκεια της πτήσης. Η κατάχρηση αυτού του δικαιώματος, ωστόσο, προκαλεί δυσάρεστα συναισθήματα στο συνεπιβάτη σας που δεν μπορεί να μυρίζει το αλκοόλ ή είναι αναγκασμένος να σας βλέπει να κάνετε εμετό. Για να μην αναφέρουμε και την αφυδάτωση που προκαλεί στον οργανισμό, η οποία εντείνεται από τον ξηρό αέρα της καμπίνας.

Δεν πίνετε νερό

Στο έδαφος η ενυδάτωση του οργανισμού με διάφορα υγρά, τόσο σε ξηρά όσο και σε μέρη με μεγάλο υψόμετρο θεωρείται απαραίτητη. Το ίδιο ισχύει και κατά την διάρκεια μιας πτήσης, αν αναλογιστείτε το υψόμετρο στο οποίο πετάνε τα αεροπλάνα. Πίνετε αρκετά συχνά νερό, ή έχετε μαζί σας ενυδατικούς ηλεκτρολύτες.

Να πιάνετε τα πάντα

Αν δεν υπάρχει ανάγκη, δεν υπάρχει λόγος να ανοίξετε το τραπεζάκι μπροστά σας, καθώς πρόκειται για ένα από τα πιο… βρώμικα σημεία σε ένα αεροπλάνο. Το ίδιο ισχύει και για τις αποθηκευτικές θήκες στην πλάτη του μπροστινού σας καθίσματος, όπως και για το σύστημα ψυχαγωγίας.