Συμβουλές για όσους κάνουν πρώτη φορά αεροπορικό ταξίδι με παιδί

Οκτώ βήματα που βοηθάνε στην προετοιμασία του


ΤΑΞΙΔΙTIPS
18:47
28/02/2019
Συμβουλές για όσους κάνουν πρώτη φορά αεροπορικό ταξίδι με παιδί
loading

Ένα αεροπορικό ταξίδι με παιδί σίγουρα δεν είναι και μία από τις ευκολότερες υποθέσεις. Εδώ μια βόλτα θέλεις να βγεις και σε πιάνει πανικός με το τι έχεις να προετοιμάσεις. Η σωστή και μεθοδευμένη οργάνωση και προετοιμασία, και, στη συγκεκριμένη περίπτωση κάνει «θαύματα» γι’ αυτό δεν έχετε να αγχώνεστε για τίποτα, αρκεί να λάβετε σοβαρά υπόψη τις οκτώ βασικές και απλές συμβουλές που ακολουθούν.

  • Κάντε αρκετές ώρες πριν check in. Σίγουρα δεν θέλετε να τρέχετε τελευταία στιγμή με ένα μωρό που κλαίει στην αγκαλιά σας.
  • Κατά την παράδοση των αποσκευών σας αναζητήστε τη fast line, που παρέχεται κυρίως για ειδικές κατηγορίες ατόμων, όπως γονείς με μικρά παιδιά κ.α.
  • Πάρτε μαζί σας ένα μικρό πτυσσόμενο καρότσι ως χειραποσκευή. Σε περίπτωση καθυστέρησης της πτήσης σας θα έχετε πού να ξεκουράσετε το παιδάκι σας.
  • Προτιμήστε να κλείσετε μια πτήση τις ώρες που συνήθως το παιδί σας κοιμάται (όσο εφικτό μπορεί να είναι, βέβαια, κάτι τέτοιο).
  • Αν και τα παιδιά ηλικίας κάτω των 2 ετών δεν πληρώνουν εισιτήριο, στην περίπτωση που το ταξίδι σας είναι μεγάλο προτιμήστε να κλείσετε μία κανονική θέση (προσαρμόζοντας ένα πτυσσόμενο παιδικό κάθισμα), για να είστε άνετοι και οι δύο.
  • Ετοιμάστε μία χειραποσκευή με τα απαραίτητα για το παιδί σας. Μην παραλείψετε να προσθέστε τα αγαπημένα παιχνίδια του και σνακ για ένα ευχάριστο ταξίδι.
  • Κατά την διάρκεια της απογείωσης και της προσγείωσης προσπαθήστε να ταΐσετε το μωρό ή να του δώσετε την πιπίλα του. Τα μεγαλύτερα παιδιά καλό είναι να μασάνε μια τσίχλα ή κάποιο σνακ.
  • Σε κάθε περίπτωση, συμβουλευτείτε τον παιδίατρό σας για το αν το παιδί είναι σε θέση να πραγματοποιήσει ένα αεροπορικό ταξίδι.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει