Στην εποχή που τα αυτόνομα αυτοκίνητα είναι πλέον γεγονός, έστω και υπό δοκιμή, μία παρόμοια τεχνολογία χρησιμοποιείται για να δημιουργήσει κι ένα «έξυπνο» καροτσάκι για τα μωρά. Αν και σε πολλούς μπορεί να φαίνεται υπερβολικό, υπάρχουν κάποιοι που δείχνουν να ενθουσιάζονται με το πρωτότυπο αυτό καρότσι κι όσα προσφέρει.

Το «έξυπνο» καρότσι Smartbe τροφοδοτείται από ένα ηλεκτρικό μοτέρ και σύμφωνα με το δημοσίευμα της βρετανικής Telegraph θα δίνει μια εναλλακτική λύση στους γονείς γιατί μπορεί να κινείται χωρίς χέρια και μάλιστα να ακολουθεί το γονέα! Το συγκεκριμένο καροτσάκι προωθείται από μια νεοσύστατη εταιρεία στη Νέα Υόρκη και χάρη στους ενσωματωμένους αισθητήρες κίνησης όχι μόνο εντοπίζει τα εμπόδια, αλλά επιπλέον παραμένει κοντά στον γονέα ανά πάσα στιγμή, ο,τι κι αν κάνει αυτός.

Όταν ο χρήστης κινείται με τα πόδια προς τα πίσω, το καρότσι πηγαίνει με την όπισθεν, όταν τρέχει, τρέχει κι αυτό μαζί του, ενώ εάν ένας γονέας σταματήσει να περπατάει, το ίδιο κάνει και το καρότσι που επικοινωνεί με την συσκευή που έχει ο γονέας.

Ο κινητήρας το βοηθά να κινείται πιο εύκολα στις ανηφόρες, ενώ σύμφωνα με το βρετανικό δημοσίευμα μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να βοηθήσει στα βαριά ψώνια, για όσους θέλουν να χρησιμοποιούν κι έτσι το καροτσάκι τους.

Εκτός όμως από την κίνηση του, το καρότσι κρύβει και άλλες τεχνολογικές διευκολύνσεις για τους γονείς. Μεταξύ άλλων ελέγχει τη θερμοκρασία για να είναι η επιθυμητή, ζεσταίνει μπουκάλια και παίζει ακόμη και νανουρίσματα. Επιπλέον θα διαθέτει κάμερα και συναγερμό για όποιον προσπαθήσει να το κλέψει.

Ωστόσο λόγω όλων αυτών τον προδιαγραφών, όταν διατεθεί προς πώληση κάθε άλλο παρά οικονομικό θα είναι, καθώς το μοντέλο θα κοστίζει περίπου 3.000 ευρώ!

Δείτε το βίντεο της παρουσίασης…