Ακόμα και αν έχετε κρεμάσει την τηλεόραση στον τοίχο, οι βάσεις τηλεόρασης βοηθούν στο να υπάρξει ένα πιο κεντρικό σημείο εστίασης στο δωμάτιο, παρέχουν διακοσμητική γοητεία και μπορούν να προσθέσουν χώρο αποθήκευσης στο σαλόνι σας.

Θα πρέπει να επιλέξετε μια βάση τηλεόρασης που να τονίζει το στυλ επίπλων και διακόσμησης του σαλονιού σας, αλλά περισσότερο από αυτό, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι είναι ανάλογη με το μέγεθος της τηλεόρασής σας. Γενικά συνιστάται η βάση σας να έχει τουλάχιστον το ίδιο μέγεθος, αν όχι μερικά εκατοστά μεγαλύτερο, από την τηλεόρασή σας, σύμφωνα με όσα αναφέρει το housedigest.com.

Θα πρέπει, επίσης, να την τοποθετήσετε έτσι ώστε να βρίσκεται στο βέλτιστο ύψος για ευκολία θέασης, μείωση της καταπόνησης των ματιών και του αυχένα και για να διατηρείται το δωμάτιο ισορροπημένο. Δηλαδή, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι η τηλεόρασή σας, και στη συνέχεια η βάση τηλεόρασης, βρίσκονται στο σωστό ύψος.

Επίπεδο ματιών

Τηλεόραση

Το να εξασφαλίσετε ότι η βάση της τηλεόρασής σας βρίσκεται στο σωστό ύψος όχι μόνο βοηθάει στο να φαίνεται το σαλόνι σας πιο συνεκτικό και συγκροτημένο, αλλά μπορεί, επίσης, να βοηθήσει στην αποφυγή περιττής καταπόνησης του αυχένα. Το Prairie Spine & Pain Institute αναφέρει ότι πολλοί άνθρωποι με τηλεοράσεις τοποθετημένες πολύ κοντά ή πολύ ψηλά θα νιώσουν καταπόνηση του αυχένα τους, καθώς και δύσκαμπτους ώμους και πονοκεφάλους, επειδή πρέπει να σκύβουν τον αυχένα τους για να δουν την οθόνη.

Αν έχετε την τηλεόρασή σας σε βάση, μπορείτε να το αποφύγετε αυτό, αλλά μόνο αν επιλέξετε το σωστό ύψος των επίπλων. Σύμφωνα με την Suburban Furniture, θα πρέπει να μετρήσετε για το στήριγμά σας με βάση το μέσο επίπεδο των ματιών όταν κάθεστε, το οποίο είναι συνήθως 112 εκατοστά. Στη συνέχεια, πάρτε το ύψος της ίδιας της τηλεόρασης και διαιρέστε το στη μέση για να φτάσετε στη μέση της οθόνης. Στη συνέχεια, αφαιρέστε αυτόν τον αριθμό από τα 112 εκατοστά.

Έτσι, για παράδειγμα, αν η τηλεόρασή σας έχει ύψος 91 εκατοστά, αφαιρέστε 45,5 από 112:

  • 91/2 = 45,5
  • 112-45,5 = 66,5

Ο αριθμός που προκύπτει -66,5, σε αυτή την περίπτωση- είναι το ύψος που πρέπει να έχει η βάση της τηλεόρασής σας από το πάτωμα μέχρι την κορυφή.

Τι άλλο πρέπει να υπολογίσετε για την βάση της τηλεόρασής σας

Τηλεόραση

Το ύψος της βάσης της τηλεόρασής σας δεν είναι η μόνη σημαντική διάσταση –το πλάτος της βάσης, καθώς και το πόσο μακριά βρίσκεται από τον καναπέ σας, είναι άλλοι σημαντικοί παράγοντες για ένα ισορροπημένο σαλόνι. Όπως προαναφέρθηκε, η βάση πρέπει να έχει τουλάχιστον το ίδιο πλάτος, αλλά κατά προτίμηση μεγαλύτερο, από την τηλεόρασή σας. Στην πραγματικότητα, η WG&R Furniture συνιστά να βεβαιωθείτε ότι υπάρχει χώρος 5-8 εκατοστά σε κάθε πλευρά της τηλεόρασης, πράγμα που σημαίνει ότι η βάση σας θα πρέπει να είναι 10-15 εκατοστά πιο φαρδιά από την τηλεόρασή σας.

Ενώ το κουτί θα σας δώσει μια μέτρηση για την τηλεόρασή σας, ο αριθμός αυτός αναφέρεται στις διαγώνιες διαστάσεις, οπότε βεβαιωθείτε ότι μετράτε το πραγματικό πλάτος και προσθέστε τον πλεονάζοντα χώρο σε αυτόν τον αριθμό. Ωστόσο, θα χρειαστείτε αυτή τη διαγώνια μέτρηση για τον υπολογισμό της απόστασης. Όποια και αν είναι η μέτρηση της οθόνης, διπλασιάστε την και αυτή είναι η απόσταση που πρέπει να έχουν η τηλεόραση και η βάση τηλεόρασης από τον καναπέ σας.