Όσο περνάνε οι μέρες όλο και πιο συχνά θα έχουμε φήμες και διαρροές για το επερχόμενο iPhone 5S που αναμένεται να κυκλοφορήσει κάποια στιγμή μέσα στο Σεπτέμβριο.

Μιας και αναμένουμε η Apple να ακολουθήσει την πάγια πολιτική της στις αναβαθμίσεις που κάνει στα S μοντέλα της περιμένουμε να δούμε περισσότερες εσωτερικές αλλαγές, παρά εξωτερικές, με ένα ταχύτερο επεξεργαστή και σίγουρα μια βελτιωμένη κάμερα.

Για αυτό το λόγο η Apple φροντίζει τα S μοντέλα της να έχουν και ένα μοναδικό χαρακτηριστικό/χαρακτηριστικά που δεν θα έχουν τα προηγούμενα μοντέλα. Ποιο ή ποια λοιπόν θα είναι φέτος αυτά;

Το iPhone 3GS είχε βελτιωμένη και κάμερα και voice control ενώ το iPhone 4S είχε την νέα φωνητική υπηρεσία Siri. Ποια λοιπόν θα είναι η έκπληξη που μας επιφυλάσσει η Apple για το iPhone 5S;

Πολλοί πιστεύουν ακόμη πως ίσως έχουμε τη φημολογούμενη ενσωμάτωση του αισθητήρα δαχτυλικών αποτυπωμάτων αλλά έχουμε καιρό να ακούσουμε κάτι νέο πάνω στην τεχνολογία αυτή που να υποδηλώνει πως το χαρακτηριστικό αυτό θα γίνει διαθέσιμο στο iPhone 5S. Το ποιο πιθανό είναι να δούμε μια σημαντική αλλαγή στο hardware και ειδικά στον τομέα της κάμερας.

Πέρα λοιπόν από την ενσωμάτωση ενός dual LED flash αλλά και μιας αναβάθμισης στα 13 MP της κάμερας το 9to5Mac ανακάλυψε σήμερα και ένα νέο χαρακτηριστικό ψάχνοντας στον κώδικα της beta 3 του iOS 7.

Το όνομα αυτού είναι «Mogul» mode και βρίσκεται κριμένο στις επιλογές ρυθμίσεων της κάμερας του iOS 7. Η ρύθμιση αυτή θα επιτρέπει στο iPhone να κάνει λήψη φωτογραφιών πολύ γρήγορα με τεράστια ακρίβεια αγγίζοντας τα 120 frames-per-second (FPS). Με μια τέτοια ταχύτητα ο φακός απαθανατίζει κάθε frame σε αργή κίνηση προσφέροντας υψηλή ευκρίνεια και ζωντανά χρώματα.

Το iPhone 5 δεν μπορεί λόγο hardware να υποστηρίξει την επιλογή λήψεων σε τέτοιες αργές ταχύτητες με αποτέλεσμα να είμαστε σίγουροι πως το παραπάνω χαρακτηριστικό θα είναι αποκλειστικό στο iPhone 5S.

Δείτε παρακάτω δύο δείγματα λήψεων από άλλες συσκευές με αυτή τη ρύθμιση…

Πηγή: appleworldhellas.com