H ικανότητα του να μπαίνεις στο iTunes και να κατεβάζεις σχεδόν οποία ταινία θέλεις, ειδικά στην Αμερική, είναι ένα από τα χαρακτηριστικά που έκαναν το iPad και το iPhone τόσο επιτυχημένα.

Ένας δικηγόρος στη Φλόριντα όμως έχει διαφορετική άποψη μιας και κατηγορεί ευθέως την Apple για απάτη στις ενοικιάσεις HD περιεχομένου του iTunes Store της.

Σύμφωνα με μια συλλογική αγωγή που κατατέθηκε φέτος τον Ιούνιο από τον Scott Weiselberg στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Σαν Φρανσίσκο, η Apple μπορεί να έχει παραβιάσει τους νόμους της προστασίας των καταναλωτών εξαπατώντας τους πελάτες να πληρώνουν 1 δολάριο επιπλέον για κάθε HD βίντεο για iOS συσκευές που δεν το υποστηρίζουν.

Όπως αναφέρθηκε από σήμερα από το GigaOM, ο Weiselberg λέει ότι νοίκιασε την ταινία «Big Daddy» από το iTunes, αλλά αναγκάστηκε να πληρώσει 4,99 δολάρια για την HD έκδοση, αν και το παλαιότερο του iPhone δεν υποστηρίζει HD. Κατά την άποψη του Weiselberg, η Apple θα πρέπει να αποζημιώσει τον καθένα που πλήρωσε 4,99 δολάρια για να κατεβάσει ταινίες HD σε μη-HD συμβατές συσκευές.

Η καταγγελία υποστηρίζει ότι όταν η Apple κυκλοφόρησε το iTunes 8.0 το 2010, το HD έγινε η προεπιλεγμένη επιλογή κατά τη λήψη ενός βίντεο ακόμη και για το iPhone, iPhone 3G, iPhone 3GS και iPod Touch, που μπορούσαν να λαμβάνουν μόνο βίντεο τυπικής ευκρίνειας.

Πηγή: appleworldhellas.com