Όσοι μεγάλωσαν με τη θρυλική φορητή παιχνιδομηχανή της Nintendo, Game Boy, σίγουρα διαβάζοντας τη συγκεκριμένη είδηση, θα νιώσουν ένα αίσθημα νοσταλγίας.

Μία νέα μετατροπή (Mod), κυκλοφορεί τις τελευταίες μέρες στο διαδίκτυο, που ουσιαστικά χρησιμοποιεί την κλασική, πλέον, κονσόλα σαν χειριστήριο για τα Android smartphones.

Κατά καιρούς, έχουν κυκλοφορήσει πολλοί εξομοιωτές (emulators) του Game Boy σε πιο σύγχρονες συσκευές, όμως σίγουρα ο νέος χειρισμός με τις οθόνες αφής δεν εγγυάται την ίδια εμπειρία χρήσης. Έτσι, ο Chad Boughton, εμπνεύστηκε έναν τρόπο να επαναφέρει το ρετρό χειρισμό της παλιάς κονσόλας στις νέες συσκευές.

Ο ίδιος δηλώνει πως «ήθελα να παίζω τα παλιά παιχνίδια της Nintendo στο κινητό μου, μέσω των emulators, αλλά δεν μπορούσα να προσαρμοστώ με τίποτα στον χειρισμό αφής. Σε συζητήσεις που είχα κατά καιρούς, άκουσα το συγκεκριμένο παράπονο και από άλλους».

«Η αλήθεια είναι πως έχουν κυκλοφορήσει πολλές καλές λύσεις στην αγορά με διάφορα επιπρόσθετα χειριστήρια, όμως εγώ ήθελα κάτι το διαφορετικό, κάτι περισσότερο. Ήθελα να ενισχύσω και άλλο την εμπειρία χειρισμού, χρησιμοποιώντας τον κλασσικό χειρισμό της Nintendo, χωρίς όμως να χρειαστεί σύνδεση μέσω θύρας USB. Επίσης μου αρέσει πάρα πολύ να δημιουργώ», είπε.

Η συγκεκριμένη μετατροπή περιγράφεται λεπτομερώς στο τεχνολογικό site Instructables, και το μόνο που χρειάζεται κανείς για να την υλοποιήσει είναι μία παλιά κονσόλα Game Boy, μερικά επιπλέον εξαρτήματα και πολύ όρεξη.