Η 23η Ιουλίου είναι μια ξεχωριστή ημερομηνία για το μπάσκετ αφού έχει τα γενέθλιά του ο μοναδικός Νίκος Γκάλης και η FIBA δεν γινόταν φυσικά να το ξεχάσει, φροντίζοντας να του ευχηθεί με ένα βίντεο που δείχνει τις καλύτερες του στιγμές από όσα μαγικά έκανε το καλοκαίρι του 1987 στο Ευρωμπάσκετ οδηγώντας την Ελλάδα στην κορυφή της Ευρώπης.

Αν υπάρχει σήμερα το μπάσκετ στην Ελλάδα, ο βασικότερος λόγος είναι ο Γκάλης. Αυτός ήταν που έκανε ένα ολόκληρο έθνος να αγαπήσει το άθλημα, αυτός ήταν που οδήγησε την Ελλάδα για πρώτη φορά στην ιστορία στην κορυφή της Ευρώπης, αυτός ήταν που τρέλαινε συμπαίκτες, αντιπάλους και ουδέτερους παρατηρητές με όσα έκανε στο παρκέ. Και ειδικά με όσα έκανε στο Ευρωμπάσκετ 1987.

Ανήμερα, λοιπόν, των 66ων γενεθλίων του, η FIBA αποφάσισε να του ευχηθεί με ένα βίντεο διάρκειας 5 λεπτών, στο οποίο υπάρχουν οι καλύτερες στιγμές του σε εκείνο το μαγικό τουρνουά που έβαλε την Ελλάδα στον μπασκετικό χάρτη.

«Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να γιορτάσουμε τα 66α γενέθλια του «Γκάνγκστερ» από τα ΕΞΩΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ highlights από το Eurobasket 1987. Χρόνια πολλά Νίκο Γκάλη», ανέφερε το μήνυμα της FIBA.