Ο Μαρσέλο υπέγραψε στον Ολυμπιακό τον περασμένο Σεπτέμβριο και αποχώρησε κάποιους μήνες μετά έχοντας παράπονα από τον Μίτσελ επειδή δεν έπαιζε πολύ, υπογράφοντας στη συνέχεια στη Φλουμινένσε όπου έχει παράπονα επειδή θέλει να… παίζει λιγότερο.

Ο Βραζιλιάνος αριστερός μπακ, ο οποίος έγραψε τη δική του μεγάλη ιστορία στη Ρεάλ Μαδρίτης, οδεύει προς το τέλος της καριέρας του και φαίνεται ότι δεν ευχαριστιέται και πολύ αυτή τη «διαδρομή». Αυτό, τουλάχιστον, προκύπτει από όσα γράφουν στη χώρα του, όπου υποστηρίζουν ότι η Φλουμινένσε πρέπει να ζει με τη γκρίνια του επειδή παίζει… περισσότερο από όσο θα ήθελε.

«Το πρώτο πρόβλημα του Μαρσέλο στη Φλουμινένσε είναι ο αριθμός των αγώνων. Πιστεύει ότι ήρθε στην ομάδα για να παίζει μόνο στα μεγάλα ματς, όμως το προπονητικό τιμ θεωρεί ότι όλοι οι παίκτες πρέπει να είναι ανά πάσα στιγμή διαθέσιμοι να αγωνιστούν. Για παράδειγμα, ο Μαρσέλο παραπονέθηκε γιατί κλήθηκε να παίξει απέναντι στην Κουϊάμπα και την Παϊσαντού», αναφέρουν τα ρεπορτάζ των βραζιλιάνικων ΜΜΕ και συνεχίζουν.

«Έχει επίσης παράπονα για την ένταση των προπονήσεων. Τα παράπονά του για τις προπονήσεις και τιμ της ομάδας δεν έχουν ληφθεί ελαφρά τη καρδία από τη διοίκηση. Η κατάσταση είναι τόσο προβληματική που άνθρωποι κοντά στην ομάδα εκτιμούν ότι ο Μαρσέλο σκέφτεται να σταματήσει το ποδόσφαιρο στο τέλος της σεζόν. Έχει ήδη απομονωθεί από την υπόλοιπη ομάδα και αντιμετωπίζεται σαν ποπ σταρ, αλλά με την κακή έννοια».