Η ΑΕΚ προηγήθηκε κόντρα στον Άρη με πέναλτι του Λιβάι Γκαρσία, δέχθηκε την ισοφάριση από τον Ιτούρμπε και παρέμενε στο 1-1 μέχρι και το 82ο λεπτό, με τον φόβο της γκέλας να κάνει την εμφάνισή του, αλλά ο Τσούμπερ αποδείχθηκε η χρυσή αλλαγή του Ματίας Αλμέιδα αφού αυτός ήταν που με δύο γκολ στο 82′ και στο 95′ έδωσε στην Ένωση τη νίκη με 3-1 και τη διατήρησε στην κορυφή της βαθμολογίας.

Με ψυχολογία μετά τις διαδοχικές εκτός έδρας νίκες επί των ΠΑΟΚ και Βόλου, οι κιτρινόμαυροι μπήκαν καλά στο παιχνίδι και θα μπορούσαν να ανοίξουν το σκορ στο 2′ με την κεφαλιά του Αραούχο αλλά ο Κουέστα απέκρουσε. Καλά, όμως, μπήκαν και οι Θεσσαλονικείς, ο οποίος έγινε επικίνδυνος στο 6′ με το πλασέ του Καμάτσο και στο 10′ με το σουτ του Νταρίντα που έφυγε άουτ.

Λίγα λεπτά μετά, στο 17′, οι γηπεδούχοι απείλησαν ξανά με κεφαλιά του Αραούχο και στη συνέχεια άρχισαν να πιέζουν περισσότερο, την ίδια ώρα που οι φιλοξενούμενοι έχαναν τον Μπράμπετς με τραυματισμό. Το παιχνίδι είχε ένταση, είχε καλό ρυθμό, είχε δύο ομάδες που έπαιζαν επιθετικά και τελικά είχε και δύο γκολ στο πρώτο ημίχρονο, ένα για κάθε ομάδα.

Η αρχή έγινε στο 36′ με το πέναλτι του Λιβάι Γκαρσία -μετά την ανατροπή του Ελίασον από τον Ετέμπο που είχε κάρτα- για το 1-0, για να δοθεί η συνέχεια στο 45’+1′ με το δυνατό σουτ του Πάλμα στο δοκάρι και το 1-1 από τον Ιτούρμπε στην επαναφορά.

Αυτή η ισοφάριση, στο χρονικό σημείο που ήρθε, θα μπορούσε να επηρεάσει ψυχολογικά την ΑΕΚ, αλλά δεν έγινε κάτι τέτοιο τελικά. Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα μπήκε δυνατά στο β’ μέρος, απείλησε με τον Λιβάι Γκαρσία στο 47′ στην αντεπίθεση και είχε μεγάλη ευκαιρία στο 54′ με τον Αραούχο που βρέθηκε απέναντι από τον Κουέστα αλλά δεν κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα. Παρ’ όλα αυτά, όσο πίεζε μπροστά, η Ένωση θα έπρεπε να προσέχει και την άμυνα και το «γιατί» το κατάλαβε στο 58′, όταν ο Καμάτσο σκόραρε μετά την κάθετη του Νταμπό αλλά το γκολ ακυρώθηκε μέσω VAR για οφσάιντ, έστω οριακό.

Ο Άρης θα μπορούσε να παγώσει την OPAP Arena και στο 73′ με την κεφαλιά του Νταμπό που έφυγε ελάχιστα άουτ, για να ακολουθήσει στο 78′ η ευκαιρία της Ένωσης με το σουτ του Τσούμπερ που απέκρουσε ο Κουέστα. Τελικά, όμως, αυτό, όπως αποδείχθηκε, ήταν απλά η προειδοποίηση… Στο 82′ ο Ελβετός χαφ, ο οποίος είχε αντικαταστήσει τον Αραούχο, με ωραία κίνηση και δυνατό σουτ έγραψε το 2-1 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς, με τον δικέφαλο αετό να έχει δοκάρι στο 91′ με τον Πινέδα σε απίστευτη ευκαιρία και τελικά τρίτο γκολ στο 95′ ξανά με τον Τσούμπερ, αυτή τη φορά με πλασέ μετά την κόντρα σε σουτ του Μάνταλου (3-1).

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Ρότα, Βίντα, Τζαβέλλας, Χατζισαφί, Ελίασον (61′ Πινέδα), Γιόνσον (76′ Μάνταλος), Σιμάνσκι, Γκατσίνοβιτς (61′ Φερνάντες), Λιβάι Γκαρσία (97′ Μοχαμάντι), Αραούχο (61′ Τσούμπερ).

Άρης: Κουέστα, Εμπακατά (82′ Χριστοδουλόπουλος), Φαμπιάνο, Μπράμπετς (29′ Ενκουλού), Πίρσμαν, Ετέμπο (46′ Ντουκουρέ), Νταμπό, Νταρίντα, Ιτούρμπε (61′ Οντουμπάτζο), Καμάτσο, Πάλμα (82′ Μαζικού).