Αναστάτωση επικράτησε στην autostrada κοντά στο Αρέτσο το μεσημέρι της Κυριακής (8/1) λόγω της συνάντησης οπαδών των Νάπολι και Ρόμα που κατευθύνονταν σε Γένοβα και Μιλάνο αντίστοιχα, με τις δύο πλευρές να έρχονται στα χέρια και να υπάρχουν τραυματίες, με το όλο σκηνικό να προκαλεί ουρές 13 χιλιομέτρων και την κατάσταση να ηρεμεί μετά από ώρα.

Οι οπαδοί της Νάπολι πήγαιναν στη Γένοβα για το παιχνίδι με τη Σαμπντόρια και αυτοί της Ρόμα στο Μιλάνο για την αναμέτρηση με τη Μίλαν, όταν τελικά έτυχε να συναντηθούν σε autostrada κοντά στο Αρέτσο.

Αποτέλεσμα; Κατέβηκαν από τα οχήματά τους, όπως αναφέρουν στον ιταλικό Τύπο αυτόπτες μάρτυρες, εφοδιασμένοι με όλα τα απαραίτητα «όπλα» και προχώρησαν σε μια μάχη, ο απολογισμός της οποίας ήταν ένας τραυματίας και αρκετοί… μελανιασμένοι, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά τα ιταλικά ΜΜΕ.

Οι σχέσεις των οργανωμένων οπαδών των Νάπολι και Ρόμα δεν είναι καθόλου καλές από τα τέλη της δεκαετίας του ’80 κι έπειτα, ενώ στο ίδιο σημείο στο οποίο έγιναν τώρα τα επεισόδια είχε χάσει τη ζωή του ο Γκαμπριέλε Σάντρι, οπαδός της Λάτσιο, στις 11 Νοεμβρίου 2007 από σφαίρα αστυνομικού αστυνομικού την ώρα που γίνονταν επεισόδια με οπαδούς της Γιουβέντους.