Μεσημέρι Τρίτης αναμενόταν να προσγειωθεί στην Αθήνα ο Μπερνάρντ Ντουάρτε για λογαριασμό του Παναθηναϊκού και το πρόγραμμα τηρήθηκε κατά γράμμα, με τον Βραζιλιάνο να αποθεώνεται από όσους οπαδούς των πράσινων ήταν στον χώρο, με τον ίδιο να δηλώνει ευτυχισμένος και να τονίζει ότι είχε προτάσεις από άλλες δύο ελληνικές ομάδες.

Ο Παναθηναϊκός είχε ανακοινώσει από τα… μεγάφωνα της Λεωφόρου Αλεξάνδρας την Κυριακή (21/2) τη συμφωνία με τον 29χρονο άσο, ο οποίος ήρθε στην Αθήνα για να αρχίσει δουλειά πλέον υπό τις οδηγίες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Ο Μπερνάρντ προσγειώθηκε λίγο μετά τις 15:30 και γνώρισε την αποθέωση από όσους οπαδούς των πράσινων ήταν στον χώρο, ενώ δεν αρνήθηκε να κάνει και τις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης των κυπέλλούχων Ελλάδας.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που μου δίνεται η ευκαιρία να παίξω σε μια τόσο μεγάλη ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός. Ο τρόπος που με καλωσόρισαν οι φίλοι δείχνει το μεγαλείο αυτής της ομάδας και τους ευχαριστώ θερμά», είπε αρχικά και πρόσθεσε.

«Είναι οι φίλαθλοι, ο προπονητής, ο πρόεδρος είναι όλη η ομάδα. Από την πρώτη επαφή με τον Παναθηναϊκό ένιωσα ότι θα είμαι σαν το σπίτι μου. Είχα προτάσεις από άλλες δύο ελληνικές ομάδες. Εγώ ήθελα τον Παναθηναϊκό, μιας και ήταν η πρώτη ομάδα με την οποία μίλησα. Όσα έμαθα για την ομάδα, τους φιλάθλους και το προπονητικό τιμ με έκαναν να επιλέξω τον Παναθηναϊκό».