Αφού κάθισε η «σκόνη» της ανανέωσής του στην Παρί Σεν Ζερμέν κάθισε, ο Κιλιάν Μπαπέ παραχώρησε την πρώτη του συνέντευξη Τύπου στην οποία εξήγησε εκτενώς τους λόγους της απόφασής του.

Το ενδιαφέρον των δημοσιογράφων φυσικά δεν γινόταν να μην επικεντρωθεί στη στροφή 180 μοιρών που πραγματοποίησε και το τελικό «άκυρο» που έριξε στη Ρεάλ Μαδρίτης, με τον 23χρονο στράικερ να ζητάει κατανόηση από τους φίλους της Βασίλισσας. Παρ’ όλα αυτά, αναφορικά με το μέλλον του μετά το 2025 όποτε και λήγει το νέο συμβόλαιό του στην Παρί, ο Κιλιάν Μπαπέ, άφησε όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά.

«Δεν ξέρω τι θα γίνει στο μέλλον, δεν ξέρω πού θα βρίσκομαι σε τρία χρόνια, αλλά προς το παρόν πήρα την καλύτερη απόφαση για μένα. Όλοι ήξεραν πως ήθελα να φύγω πέρυσι, ήμουν πεπεισμένος ότι αυτό ήταν το καλύτερο για μένα εκείνη τη στιγμή.

«Να αφήσω τη χώρα μου έτσι; Υπάρχει και η συναισθηματική πλευρά. Όπως και το ότι άλλαξε εντελώς το project. Ο σύλλογος άλλαξε πολλά πράγματα αγωνιστικά και πιστεύω ότι η ιστορία μου δεν έχει τελειώσει», είπε μεταξύ άλλων, ενώ συμπλήρωσε αποκαλύπτοντας και τη συνομιλία που είχε με τον πρωθυπουργό της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, μετά τη λήψη της απόφασής του:

«Ναι, μιλήσαμε με τον Μακρόν, μου έδωσε καλές συμβουλές. Ανταλλάσσαμε συχνά μηνύματα. Όταν είσαι εθνική φιγούρα, έχεις δικαιώματα και καθήκοντα. Πρέπει να δικαιολογείς τους ρόλους σου, τον παίκτη και το άτομο που είσαι.

Τον ενημέρωσα για την απόφασή μου. Μου είπε ότι ήταν πολύ χαρούμενος και πως αυτά ήταν εξαιρετικά νέα για τη χώρα».

Κελαϊφί: «Τα λεφτά δεν είναι το σημαντικότερο πράγμα για τον Μπαπέ»

Ο Nasser Al-Khelaifi για την επιλογή του Champions League στην Τουρκία

Ο πρόεδρος των πρωταθλητών Γαλλίας σχολίασε την καταγγελία της La Liga στην UEFA και επισήμανε πως ο Γάλλος σταρ δεν ανανέωσε για τα λεφτά, καθώς «μια ισπανική ομάδα μπορούσε να πληρώσει περισσότερα».

Οι δηλώσεις του Νασέρ Αλ Κελαϊφί: «Τα λεφτά δεν ήταν το σημαντικότερο πράγμα για τον Εμπαπέ. Υπάρχει μια ισπανική ομάδα που μπορεί να πληρώσει περισσότερα από εμάς. Το αθλητικό πρότζεκτ είναι το πιο σημαντικό σημείο για τον Mπαπέ».

Για τους λόγους παραμονής του Εμπαπέ στην Παρί: «Ο Κιλιάν έμεινε στην Παρί για άλλα τρία χρόνια, είναι σημαντικό για εμάς, τη Ligue 1 και τη Γαλλία. Αυτή η επιλογή είναι μια δυνατή ένδειξη, κρατήσαμε τον καλύτερο ποδοσφαιριστή στον κόσμο. Μένει εδώ επειδή η Παρί τον βάζει σε διαδικασία να πετύχει τους αθλητικούς στόχους του, τις νίκες, τις νίκες και τις νίκες».

Για την καταγγελία του προέδρου της La Liga: «Ο πρόεδρός μας είναι ο Βενσάν Λαμπρούν. Μπορεί να σας απαντήσει καλύτερα. Αλλά ίσως είναι ένα καλό πράγμα αν η Ligue 1 τα πάει καλύτερα από τη La Liga. Έχουμε σεβασμό σε όλους. Είμαστε επικεντρωμένοι στην ομάδα, το πρωτάθλημα, τον παίκτη μας που είναι ο καλύτερος στον κόσμο. Αυτό είναι το πιο σημαντικό για εμένα».

Πηγή: Gazzetta.gr